Brat masovnog ubice iz okoline Mladenovca osuđen na godinu i po dana zatvora, ujak oslobođen

B. G, brat od ujaka U. B, optuženog za masovno ubistvo u selima Malo Orašje i Dubona, osuđen je na zatvorsku kaznu od godinu dana i šest meseci zbog nelegalnog oružja u saizvršilaštvu.
Brat masovnog ubice iz okoline Mladenovca osuđen na godinu i po dana zatvora, ujak oslobođen
Foto: 021.rs
G. B, ujak od U. B. i otac od B. G, oslobođen je optužbe, javio je RTS.
 
Prethodno je u Višem sudu u Kragujevcu završen glavni pretres, koji se vodi protiv rođaka U. B. iz sela Vinjišta kod Kragujevca.
G. B. i B. G. su ujak i brat od ujaka okrivljenog za masovnu pucnjavu, koji je okrivljen za ubistvo devet i ranjavanje 12 osoba u noći između 4. i 5. maja prošle godine, u selima Dubona i Malo Orašje.
 
G. B. i B. G. su nešto pre 10 časova, pod jakim merama bezbednosti, u pratnji Žandarmerije dovezeni u sud iz pritvorske jedinice Kazneno-popravnog zavoda u Kragujevcu.
Iako je 31. maja suđenje bilo privedeno kraju iznošenjem završnih reči tužilaštva i odbrane, sudija je posle toga naložila da se postupak nastavi zbog pribavljanja novih dopunskih dokaza.
 
Otac i sin se terete za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu. Za to krivično delo zaprećena je zatvorska kazna u trajanju od dve do 12 godina.
 
Posle masovnog ubistva i ranjavanja meštana Dubone i Malog Orašja, U. B. je pobegao i sakrio se u jednom od objekata domaćinstva svojih rođaka u Vinjište, gde je i uhapšen u ranim jutarnjim satima 5. maja prošle godine.
 
Prilikom pretresa njihovog domaćinstva, policija je pronašla veću količinu oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava.
 
Suđenje U. B. je iz bezbednosno-tehničkih uslova premešteno iz Višeg suda u Smederevu u Specijalni sud u Beogradu, a njegovim rođacima iz sela Vinjišta se zbog mesne nadležnosti sudi u Višem sudu u Kragujevcu.
  • Rider on the storm

    20.06.2024 11:54
    Polako sa tim silnim godinama, da ste vi u pitanju ili neko vaš ne bi ste se frljali godinama robije.
  • Ssy

    19.06.2024 20:16
    Prosto
    @ Ana
    Zašto nije osuđen na 12 godina?

    Zato što ne podržava opoziciju. Inače...
  • LIla

    19.06.2024 17:39
    Nijedno nije pravosnažno. Treba se nadati da će tužilac uložiti žalbu. Porodice sigurno hoće.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.