SSP nudi besplatnu pravnu pomoć radnicima Jure koji dobiju otkaz ili pretnje tokom štrajka

Stranka slobode i pravde (SSP) najavila je danas da će svakom radniku leskovačke fabrike Jura koji dobije otkaz ili pretnje tokom štrajka, pružiti besplatnu pravnu pomoć.
SSP nudi besplatnu pravnu pomoć radnicima Jure koji dobiju otkaz ili pretnje tokom štrajka
Foto: Pixabay
Poslanica SSP i predsednica leskovačkog odbora te stranke Jelena Spirić ocenila je da "niko ne sme da preti radnicima zbog njihovog prava da se bore za dostojanstvene uslove rada i bolji život".
"Uništene su institucije koje bi trebalo da štite, dok su lokalne i republičke vlasti okrenule glavu od radnika i dozvolile da Leskovac i ceo Jablanički okrug postanu rezervoar jeftine radne snage. Ne sme se odustati od borbe za elementarna prava, pogotovo kada radnici primaju minimalac kojim ne mogu prehraniti svoje porodice, dok rade u katastrofalnim uslovima koje neki opisuju kao logore", navela je Spirić a prenela SSP.
Radnici fabrike "Jura" u Leskovcu štrajkuju prethodnih 12 dana tražeći bolje uslove rada, a na spisak zahteva jutros su dodali da se svim radnicima koji su u štrajku u potpunosti isplate dnevnice i bonusi.
 
Predsednik Samostalnog sindikata metalaca Srbije iz "Jure" Predrag Stojanović kazao je agenciji Beta da je u štrajku oko 400 radnika. 

Teme

Jura
  • Xxl

    19.06.2024 19:03
    Ovo je pravi potez za pohvalu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija