Tadić: Opozicija da se ujedini i odmah počne da radi na jedinstvenoj strategiji

Nekadašnji predsednik Srbije i predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić pozvao je opozicione stranke da odmah počnu da rade na jedinstvenoj strategiji i ujedinjenju u najefikasnijoj formi.
"Pozivam na to da konačno uradimo ono što umemo i što smo već pokazali pre 2012, da možemo - da ih pobedimo", poručio je Tadić u današnjem izdanju nedeljnika "NIN".
 
On je istakao da bi udruživanje u stranke bilo efikasnije od udruživanja u koalicije, ali da je reč o taktičkom pitanju koje zavisi od ozbiljnih procena i analiza u datom trenutku i da je važno okupiti svu istinsku opoziciju.
"Evo pogledajte decembarske izbore - deo opozicije je svim silama gurao iz ujedinjene opozicije neke opozicione stranke, uključujući SDS, da bi se ispostavilo da su upravo procenti tih stranaka bili ključni za pobedu u Beogradu", istakao je Tadić.
 
Govoreći o Kosovu, Tadić je rekao da deo građanske Srbije ne razume značenje tog pitanja i vrlo jednodimenzionalno se odnosi prema njemu samo kao prema teretu na putu ka boljoj budućnosti, "ne razumevajući uopšte koliko skrivenih razornih opasnosti može nositi tako izgrađena budućnost".
On je ocenio da je aktuelna vlast uspela da "predajući sve nacionalne interese na Kosovu istovremeno blokira evrointegracije".
 
Komentarišući navode ambasadora SAD Kristofera Hila da priznanje Kosova neće biti uslov za ulazak u EU, Tadić je istakao da je pravo pitanje "koja je danas relevantnost takve tvrdnje u okolnostima u kojima je vlast već de fakto priznala nezavisnost Kosova".
 
Upitan o Svesrpskom saboru, Tadić je istakao da je to "predstava u svrhu prikrivanja predaje nacionalnih interesa i servilnosti". 
  • Demokrata

    20.06.2024 19:38
    Nešto fali
    @Ha ha ha - "Kad demontiramo KPJ iz Srbije.."
    - I ostatke raznih UDBi, DBova i sl... Mnogo su veći balast od dece i unuka raznih perjanica KPa.
  • Miloš

    20.06.2024 12:51
    Tadiću sedi di si ni za disi nisi.Uživaj u privilegijama koje kao bivši predsednik države imaš i ućuti više.
  • Џуза

    20.06.2024 11:50
    Тако је као краљ Петар ујединитељ и опозицију из региона ангужуј

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.