Za četiri dana u Srbiji kažnjeno 87 vozača električnih trotineta, u Novom Sadu njih petoro

Saobraćajna policija je u prva četiri dana kontrole vozača električnih trotineta u Srbiji otkrila ukupno 87 prekršaja.
Za četiri dana u Srbiji kažnjeno 87 vozača električnih trotineta, u Novom Sadu njih petoro
Foto: 021.rs
Od navedenog broja vozača, 34 nije nosilo zaštitnu kacigu, dok 30 nije imalo identifikacionu nalepnicu. Takođe, 18 vozača električnih trotineta nije nosilo reflektujući prsluk, dvoje je prevozilo druga lica navedenim vozilom, dok se dvoje vozača kretalo putem iako je bila dostupna biciklistička staza.
 
Prekršajna prijava podneta je i protiv vozača električnog trotineta koji je upravljao sa 0,66 promila alkohola u organizmu.
Od ukupnog broja prekršaja, najveći broj učinjen je na teritoriji Beograda (23), zatim u Jagodini (10), u Valjevu (8), u Subotici i Šapcu po šest vozača, dok je u Novom Sadu, Požarevcu i Smederevu po pet vozača električnih trotineta učinilo prekršaj.
 
Po četiri vozača napravili su prekršaje u Kikindi i Novom Pazaru, po tri vozača u Vranju i Sremskoj Mitrovici, po dvoje vozača u Kragujevcu i Pirotu, a jedan vozač u Kruševcu.
U saobraćaju mogu učestvovati isključivo električni trotineti koji imaju identifikacionu nalepnicu, a vozači ovih vozila moraju da nose na glavi zakopčanu zaštitnu biciklističku kacigu.
 
Pripadnici saobraćajne policije apeluju na roditelje da ne omogućavaju deci mlađoj od 14 godina da upravljaju lakim električnim vozilom.
  • Haha

    21.06.2024 19:53
    Samo
    Kazlne I poskupljenje goriva
  • Mr Prsluk

    20.06.2024 19:15
    Moze sve
    Moze sve //// Ali prsluk je bas debilan
  • Nikola

    20.06.2024 16:34
    Po nalogu Komiteta
    Ima li šta gluplje od nošenja najlonskog nepropuštajućeg prsluka po ovoj vrućini?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija