Francuska, Italija i države koje nisu priznale Kosovo protiv potpunog ukidanja sankcija

Francuska, Italija i zemlje koje nisu priznale Kosovo izjasnile su se protiv potpunog ukidanja kaznenih mera Kosovu, izjavili su diplomatski izvori za koha.net.
Francuska, Italija i države koje nisu priznale Kosovo protiv potpunog ukidanja sankcija
Foto: Beta/AP
Dopisnik Grupe Koha iz Brisela Avgustin Palokaj rekao je za KTV da su tamošnji izvori objavili da te zemlje tvrde da Kosovo nije u potpunosti ispunilo sve zahteve.
"Saopštenje o tome očekuje se narednih dana. To još nije 'betonirano' jer ima još nekih detalja koji moraju da se dogovore unutar Evropske unije. Koliko sam čuo iz diplomatskih izvora, to je da su zemlje koje su bile protiv potpunog ukidanja mera, a ovde se pominju Francuska, Italija i zemlje koje nisu priznale Kosovo, ali nemamo potvrdu za to, tvrde da Kosovo nije u potpunosti ispunilo sve zahteve koji su mu postavljeni pre godinu dana", rekao je Palokaj.
Prema njegovim rečima, treba pojasniti da mere još nisu uklonjene i odluka o njihovom ukidanju nije usvojena.
 
"Ono što prenosimo je dogovor koji je postignut na sastanku država članica da će se one postepeno uklanjati i odluka će biti doneta narednih dana. Mere još nisu ukinute, ali se to očekuje", rekao je on.
 
On smatra da je sastanak na visokom nivou između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija u Briselu neophodan da bi se videlo "gde je dijalog".
 
"Ovakav sastanak na visokom nivou je neophodan da bi se videlo gde je dijalog, da li imamo dogovor ili ne, jer bez obzira na insistiranje Evropske unije da sporazum postoji i da je pravno obavezujući za obe strane, imali smo samo reči, jer Srbija, za to ima dokaza, smatra da sprovođenje sporazuma nije obavezno", rekao je Palokaj.
  • Marija

    22.06.2024 14:00
    Okupirati nas dio domovine i to duhovno najvazniji za nas i sad se praviti naivnima i ne dozvoliti nasem narodu da ima svoj mali dio gdje moze slobodno da zivi je zlocin iznova nad nama
  • Srđan

    22.06.2024 07:43
    Nema pregovora
    Dok se ne formira ZSO u svom punom obliku kako je dogovoreno u Briselu naša delegacoja nema šta da traži u Briselu a kamoli pregovara sa teroristima koji su nam okupirali južnu pokrajinu Kosovo i Metohiju!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija