Kenedi Junior citirao Vučića: "Gde su odrasli u sobi? I ja takođe želim to da znam"

Kandidat za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Robert Kenedi Mlađi objavio je na društvenoj mreži Iks deo intervjua predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
U pitanju je deo koji se tiče rata Zapada sa Rusijom zbog Ukrajine, navodeći da bi Vašington trebalo da počne "stvarne" mirovne pregovore sa Moskvom.
 
"Predsednik Srbije strahuje od rata sa Rusijom zbog Ukrajine, plaši se gubitka miliona života i želi da zna: gde su odrasli u sobi? I ja takođe želim to da znam", napisao je nezavisni kandidat za predsednika Amerike.
"Sjedinjene Američke Države odmah moraju da počnu stvarne mirovne pregovore sa Rusijom, a američki, ruski i ukrajinski predstavnici da sednu za pregovarački sto", navodi se u objavi Kenedija Mlađeg.
 
Prema njegovim rečima, ceo svet je "talac proksi rata" koji se vodi protiv Rusije, a većina Amerikanaca i ne sumnja zašto su Sjedinjene Države umešane u sukob.
"Pozivam na mirovne pregovore sa SAD, Rusijom i Ukrajinom za stolom. Putin je ovo želeo. I mi to treba da želimo", napisao je Kenedi Junior.
 
Vučić je u intervjuu za švajcarski Veltvohe, govoreći o ratu u Ukrajini, rekao da Zapad želi pobedu u Ukrajini, kao i Rusija, ali da on želi da vidi mir, podseća RTS.
 
"Kada želite mir, onda možete lako sagledati probleme, a kada imate narativ i retoriku koji svakodnevno pogoršavaju situaciju, onda je sve drugačije", rekao je Vučić.
  • Nenad

    21.06.2024 12:04
    Ne vidim zašto bi SAD pregovarale sa Rusijom oko treće zemlje, konkretno Ukrajine.
    O završetku rata treba da pregovaraju zemlje koje vode rat.
    Ako Ukrajini treba pomoć oko pregovora, to može ali nikako u tome učestvovati direktno.
    Po običaju AV nešto muti.
  • vlada

    21.06.2024 11:26
    bobi
    Važno je da AV počne bolje da se orijentiše u globalnoj politici. Nadam se da je stvarno stao sa kompletnom izdajom Kosova, radi čega je i doveden. (Pljačka Srbije je nagrada).
  • Rumljanin

    21.06.2024 09:55
    Koga amerikanci hvale...
    Ja bi se na Vucicevom mestu zabrin o

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Ruski kulturni centar otvoren u Čačku

Ruski kulturni centar, koji će imati školu ruskog jezika, biblioteku s delima autora iz te zemlje i kancelarije za kulturno-ekonomsku saradnju i za rusku nacionalnu manjinu, otvoren je u Čačku.