Konstitutivna sednica novog saziva Skupštine Beograda danas od 10 sati

Konstitutivna sednica novog saziva Skupštine Beograda biće održana danas, na čijem dnevnom redu je potvrđivanje mandata 110 odbornika, izbor predsednika Skupštine grada i zamenika predsednika.
Konstitutivna sednica novog saziva Skupštine Beograda danas od 10 sati
Foto: 021.rs
Početak sednice zakazan je za 10 časova, a do izbora predsednika Skupštine grada, sednicom će predsedavati najstariji odbornik.
 
Prema rezultatima lokalnih izbora održanih 2. juna, izborna lista "Aleksandar Vučić- Beograd sutra" osvojila je 58 odsto glasova i imaće 64 mandata u Skupštini grada.
Lista "Savo Manojlović-I ja sam Beograd" osvojila je 19 odsto glasova odnosno 21 odborničko mesto, dok je za koaliciju "Biramo Beograd" glasalo skoro 13 odsto birača i oni će imati 14 odbornika.
Lista "Mi snaga naroda-Doktor Branimir Nestorović" osvojila je devet odsto glasova, odnosno 10 mandata, a u gradsku skupštinu je ušla još i manjinska "Ruska stranka" sa jednim predstavnikom.
 
Koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke već je najavila da je obezbedila većinu za vođenje Grada Beograda, a njihov kandidat za gradonačelnika Aleksandar Šapić bio je na toj funkciji i u prethodnom mandatu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.