Gradska izborna komisija u Nišu odbacila 24 prigovora opozicije

Gradska izborna komisija (GIK) u Nišu odbacila je 24 prigovora opozicije, nakon što joj je Viši sud te prigovore vratio na ponovno odlučivanje.
Gradska izborna komisija u Nišu odbacila 24 prigovora opozicije
Foto: 021.rs
To je za agenciju Beta rekla članica pravnog tima koalicije "Biramo Niš" Dragana Milutinović.
"Među prigovorima opozicije koje je GIK odbacila nalazi se i prigovor za Biračko mesto broj 10 koji je podnet zbog falsifikovanja podataka u zapisniku. Na tom biračkom mestu Ruska stranka osvojila je pet mandata, a u zapisniku objavljenom na sajtu Republičke izborne komisije objavljen je zapisnik u kome je petica prepravljena u šesticu", kazala je Milutinović. 
 
Prema njenim rečima, GIK je sada utvrdila da Ruska stranka tu ipak ima pet glasova a ne šest i donela odluku da nema razloga da se izbori na tom biračkom mestu ponavljaju. 
Milutinović je kazala da će povodom ponovnog odbijanja GIK-a da uvaži prigovore, predstavnici četiri opozicione liste, grupe građana "Dr Dragan Milić", koalicije "Biramo Niš", koalicije "Ujedinjeni  - Nada za Niš" i pokreta "Kreni promeni" danas u podne održati konferenciju za novinare. 
 
Najveći broj prigovora opozicije GIK je prvobitno odbacila kao nerazumljive, a od ukupno 27 prigovora Viši sud je na ponovno odlučivanje vratio 24. 
 
Predstavnici opozicije imaju, po zakonu, pravo da Višem sudu ponovo ulože žalbe na odluke Gradske izborne komisije.
  • Limanac

    21.06.2024 10:05
    Pa zar nije Sveprisutni rekao da mu se čini da će u Nišu biti ponovo izbori?To mu dođe kao naređenje svih u lancu da tako i bude.Kakav zakon, kakav ustav!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.