Zbog visokih temperatura pojačani inspekcijski nadzori na gradilištima

Predstavnica Inspektorata za rad Maja Ilić izjavila je danas da su zbog visokih temperatura počeli pojačani inspekcijski nadzori, pre svega na gradilištima.
Zbog visokih temperatura pojačani inspekcijski nadzori na gradilištima
Foto: 021.rs
Ona je za Radio-televiziju Srbije rekla da je 19. juna obavljen 221 nadzor, da je 801 osoba bila radno angažovana, ali da je utvrđeno da je 58 ljudi radilo na crno i da su dva subjekta neregistrovano obavljala delatnost.
Ilić je rekla da je utvrđeno da neki poslodavci nisu obezbedili sredstva za pružanje prve pomoći, niti obučili radnike za to.
Ona je rekla da treba obezbediti veće količine vode i češće menjati zaposlene, ali i informisati radnike o radu na ovako visokim temperaturama.
 
Ilić je dodala da kada tepmeratura pređe 36 stepeni poslodavci treba da organzuju rad tako da od 11 do 16 sati radnici nisu izloženi direktnom suncu i da ne rade teške fizičke poslove.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija