Kreni-promeni neće učestvovati u radu Skupštine Beograda iz protesta zbog kršenja izbornog procesa

Direktor kampanje pokreta "Kreni - promeni" Savo Manojlović izjavio je da će odbornici tog pokreta danas verifikovati odborničke mandate, a onda iz protesta napustiti sednicu Skupštine grada Beograda.
Kreni-promeni neće učestvovati u radu Skupštine Beograda iz protesta zbog kršenja izbornog procesa
Foto: 021.rs
"Razlog ovog čina je potpuno kršenje izbornog procesa ali ono se pre svega ogleda u onome što se danas događa u Nišu. Prestonica mora biti solidarna sa ostatkom Srbije", rekao je Manojlović na konferenciji za novinare uz ocenu da je u Nišu očigledan "izborni inženjering".
Odborničke nadoknade pokret Kreni - promeni, kako je rekao, doniraće u dobrotvorne svrhe.
Manojlović je istakao da Kreni - promeni podržava Deklaraciju o sudbini Beogradskog sajma i Generalštaba, koju je podržalo više od 38 stručnih institucija i da se protive rušenju Generalštaba i Sajma.
 
Dodao je i da je iskopavanje litijuma ponovo pokrenuto kao tema iako je nezakonito i protivustavno.
 
"Vlast koristi to što je završen izborni proces i računa na apatiju naroda, a uz pomoć medija vrši lobotomiju", rekao je Manojlović i dodao da ukoliko ipak bude građanske neposlušnosti i protesta, to će ići "na dušu" vladajuće većine.
Konstitutivna sednica novog saziva Skupštine Beograda biće održana danas, na čijem dnevnom redu je potvrđivanje mandata 110 odbornika, izbor predsednika Skupštine grada i zamenika predsednika.
 
Početak sednice zakazan je za 10 časova, a do izbora predsednika Skupštine grada, sednicom će predsedavati najstariji odbornik.
 
Prema rezultatima lokalnih izbora održanih 2. juna, izborna lista "Aleksandar Vučić- Beograd sutra" osvojila je 58 odsto glasova i imaće 64 mandata u Skupštini grada.
 
Lista "Savo Manojlović-I ja sam Beograd" osvojila je 19 odsto glasova odnosno 21 odborničko mesto, dok je za koaliciju "Biramo Beograd" glasalo skoro 13 odsto birača i oni će imati 14 odbornika. Lista "Mi snaga naroda-Doktor Branimir Nestorović" osvojila je devet odsto glasova, odnosno 10 mandata, a u gradsku skupštinu je ušla još i manjinska "Ruska stranka" sa jednim predstavnikom.
  • v

    21.06.2024 11:59
    kreni promeni
    Bravo ljudi.
  • Steva

    21.06.2024 11:19
    Pa kad su to odlučili pitanje je kuda će da krenu i šta će da promene.
  • hehe

    21.06.2024 10:51
    sava
    vrednica

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.