Tepić: Kuban da kopa litijum kod sebe

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić poručila je danas izvestiocu poslaničke grupe CDU u Bundestagu Tilmanu Kubanu da rudarenje litijuma prvo počne u svojoj državi.
Tepić: Kuban da kopa litijum kod sebe
Foto: 021.rs
Dodala je da će se onda i Srbija ugledati na Nemačku ako se pokaže da nema nikakvih posledica po životnu sredinu, saopštila je danas ta partija.
"Kopajte litijum za nas i oprostićemo vam izbornu krađu i autokratiju, a ako još ubacite i nemačke kompanije u Ekspo 2027, ne samo kineske, neće nam smetati ni korupcija za Ekspo 2027 kroz suspenziju zakona o javnim nabavkama", prenela je Tepić "dve skandalozne poruke" Kubana predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.
 
Ona je konstatovala da je sada jasno zašto je Vučić gotovo sakrio od javnosti Kubanovu posetu Srbiji, koji je išao čak dotle da Srbiji pripiše da "izaziva probleme" ako ne želi da rudari litijum, umesto "da ih rešava".
Kuban je, tvrdi Tepić, naveo i da će nemačke kompanije koristiti sirovinu i proizvoditi baterije.
 
Za razliku od Vučića, Kuban nije imao nikakav problem da sve ovo izjavi jednom mediju i tako bar mali deo građana Srbije sazna šta nam Vučić sprema sa svojom partijskom braćom iz Nemačke, a zauzvrat da ga ne diraju zbog izborne krađe, paralisanja institucija, kriminala i korupcije, istakla je ona.
 
Tepić je zatražila od Kubana da ih obavesti kada je Bundestag ukinuo transparentnost u trošenju javnog novca i javne nabavke makar i za sportsko-muzičke manifestacija kao što je Ekspo 2027, da bi se direktnom pogodbom dogovarale milijarde evra dominantno sa kineskim firmama, dodavši da sa nestrpljenjem očekuje odgovor.
  • Leteći taxi

    22.06.2024 01:31
    A što bi Nemci kopali litijum, kad mi već hoćemo da se trujemo.
  • Дуле

    21.06.2024 21:58
    Чешка има више литијума од Србије ал не трује свој народ!Даћемо им литијум кад нас приме у ЕУ.
  • Steva

    21.06.2024 17:03
    oj srrbijo med šljivama
    Znate li da je Srbija do 2008 god. bila jedina država u Evroli koja je proizvodila masnu kiselinu,a koju su Švabe redovno kupovali od nas.A znate li zašto ga sama Nemačka ne proizvodi ? Zato što je to prljava industrija koja se kod njih ne dozvoljava da se otvori.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija