Advokat: Oslobođen student Dimitrije Radovanović koji je bio uhapšen tokom protesta u decembru

Advokat Jovan Rajić saopštio je da je danas u Višem sudu u Beogradu student Dimitrije Radovanović oslobođen po optužnici Višeg tužilaštva za krivično delo "nasilničko ponašanje".
Advokat: Oslobođen student Dimitrije Radovanović koji je bio uhapšen tokom protesta u decembru
Foto: 021.rs (arhiva)

On je uhapšen krajem decembra prošle godine tokom protesta ispred Skupštine Beograda, kada su građani i opozicija izašli na ulice glavnog grada u nameri da ukažu na izbornu krađu. 

Radovanović je priveden dok se vraćao s protesta, a iako nije učestvovao u sukobu građana s policijom, određen mu je kućni pritvor koji je služio u jednom studentskom domu u Beogradu. 
 
"Politički instruisano tužilaštvo koje vodi Nenad Stefanović, po čijem je zahtevu Radovanović proveo preko 40 dana u kućnom pritvoru, tog dana je tražilo pritvor za preko 20 ljudi, od kojih su najveći broj činili studenti i poneki srednjoškolac. Isto ono tužilaštvo koje nije videlo Savamalu, Sinišu Malog, krađe na izborima...", naveo je Rajić na društvenoj mreži "X". 
"Žao mi je mladih ljudi koji su pod pritiskom i mogućnošću da im bude određen pritvor priznali krivična dela, uključujući i nasilno rušenje ustavnog poretka i što će, po političkim optužnicama, imati ceo život tu stavku u svom dosijeu", dodao je advokat. 
 
"Neka nova vlast moraće da se pozabavi revizijom svih nepravednih osuda u poslednjih 12 godina vlasti Srpske napredne stranke (SNS)", napisao je advokat Rajić.
 
Više javno tužilaštvo u Beogradu najavilo je da će uložiti žalbu na ovu presudu.
  • Kolege

    21.06.2024 18:07
    Novinari
    Eto vam još jednog neosnovanog pritvora pa oslobođenog… A ko plaća odštetu? Svakako ne oni koji vuku konce sistema. Čista zloupotreba pritvora. Epidemija. Ko je sledeći, nek se pripremi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.