Objavljeni preliminarni rezultati male mature

Preliminarni rezultati završnog ispita učenika osmog raztreda osnovnih škola u Srbiji - "male mature" objavljeni su danas na portalu Moja srednja škola.
Objavljeni preliminarni rezultati male mature
Foto: Pixabay
Ministarstva prosvete je saopštilo da je završni ispit u junskom roku polagalo 64.437 učenika osmog razreda i 1.070 polaznika funkcionalnog osnovnog obrazovanja odraslih.
 
Preliminarni rezultati pokazali su da je prosečan broj bodova iz srpskog jezika bio 11,55, a iz matematike 11,31.
Rezulati su bolji na testovima izbornog predmeta - učenici su birali između istorije, geografije, fizike, hemije ili biologije.
 
Prosečan broj bodova iz geografije, koju je izabralo 41,3 odsto osmaka, bio 13,98.
Iz biologije, za koju se opredelilo 36.3 odsto malih maturanata, prosečan broj bodova je bio 12,46.
 
Na testu iz istorije koju je odabralo 9,3 odsto osmaka, prosečan broj bodova bio je 14,32.
 
Za fiziku se opredelilo 6,4 odsto osmaka, a prosečan broj bodova je bio 16,04.
 
Za hemiju ih se opredelilo 6,8, odsto, a prosečan broj bodova je bio 16,02.
 
Prigovori na preliminarne rezultate završnog ispita mogu se podneti preko portala Moja srednja škola ili neposredno u osnovnoj školi u subotu 22.06, od 8.00 do 15.00 časova.
 
Roditelji, odnosno drugi zakonski zastupnici učenika koji nisu zadovoljni odgovorom prvostepene komisije za prigovore moći će da podnesu prigovor drugostepenoj komisiji preko portala Moja srednja škola ili neposredno u osnovnoj školi u nedelju 23.06. od 8.00 do 15.00 časova.
 
Lista opredeljenja (želja) moći će da se podnese putem portala Moja srednja škola uz mogućnost izmena i dopuna do petka 27. juna do 15 časova, kao i u školi.
 
Roditelji će 2. jula od 8 časova na tom portalu imati uvid u listu raspoređenih učenika po obrazovnim profilima i smerovima u srednjim školama, najavilo je Ministarstvo.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija