Đukanović: Zatucani kreteni se protive eksploataciji litijuma - kopaće se, nego šta će

Poslanik vladajuće SNS i advokat Vladimir Đukanović oglasio se o iskopavanju litijuma u Srbiji.
Đukanović je na svom profilu na društvenoj mreži Iks nizom objava komentarisao protivljenje dela građana iskopavanju litijuma i napisao "da smo i u vreme kralja Milana imali ludake koji su bili protiv uvođenja uličnog osvetljenja".
 
"Bili su i protiv uvođenja železnice. Ovde su novine vređale i Teslu da je ludi naučnik. Tako i danas imamo zatucane kretene koji se protive eksploataciji litijuma. Već viđeno. No, na takve ne bi trebalo obraćati pažnju, već raditi u državnom interesu. Kopaće se, nego šta će!", zaključio je on, prenosi Danas.
 
Đukanović je protivnike eksploatacije nazvao veleizdajnicima Srbije.
 
"Zamolio bih sve one koji su protiv eksploatacije litijuma, a to su apsolutni veleizdajnici Srbije, da me iste sekunde blokiraju i da napuste moj profil. Nemam nameru da sa zatucanim i ograničenim osobama polemišem. Uostalom, sa veleizdajnicima i nema šta da se polemiše. Posebno se to odnosi na nemačke plaćenike iz lažnih ekoloških udruženja, kao i na udbaške nacionaliste", piše on.
A povodom nestanka struje u regionu, napisao je: "Pola Balkana nema struju, u svetu je puta dva nedostaje, ali neracionalni ljudi neće litijum. Nema većih izdajnika u Srbiji od protivnika eksploatacije litijuma".
 
Na komentar da je upravo suprotno, odnosno da je "Rio Tinto je teroristička organizacija, da je eksploatacija litijuma smrtonosna po životnu okolinu, te da su zato svi postojeći rudnici litijuma po pustinjama i nenaseljenim područjima i da zato Nemačka ne eksploatiše litijum iako ima najveće rezerve u Evropi", odgovara da je suština teranja Rio Tinta delatnost nemačke agenture.
 
"Baš naprotiv, suština teranja Rio Tinta je delatnost nemačke agenture koja želi zatucanu i zaostalu Srbiju. Ujedno, pošto su Kinezi najvećim delom akcionari Rio Tinta, žele da ih oteraju. Nigde nisu dokazali da je eksploatacija štetna po životnu sredinu, dok postoji na stotine studija koje sve suprotno govore. No, zaostalom svetu lako je prodati šarenu lažu", zaključio je Đukanović.

Komentari 134

  • Svakakva

    26.06.2024 19:06
    Dobra
    Sigurno da je dobro kad je ovo reklo da je dobro.
    Maštam od danu kada će ovo redom biti pohapšeno i poslato tamo gde treba.
    Pusta mašta
  • Inženjer

    26.06.2024 18:22
    Moji roditelji imaju osnovnu školu, ja sam se mučio kao pas, pa sam posto inženjer, i obišo „sveta“, i naučio „sve“, drugim rečima, posto sam UŽBENIK a sa uđbenikom nema rasprave, ipak, moji „roditelji“ ceo dan slušaju ove stručnjake i nasrću na mene kao ludi, oće da se svađaju, jer ih CEO Božiji dan gledaju/slušaju, zamisli?. Sve je ovo otišlo predaleko/preduboko.
  • Petar

    26.06.2024 14:33
    Njegova izjava govori više o njemu kao čoveku nego o onim koji se protive iskopavanju litijuma

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija