Manojlović: Većina građana Srbije je protiv kopanja litijuma

Direktor kampanje pokreta "Kreni-promeni" Savo Manojlović ocenio je da je većina građana Srbije protiv kopanja litijuma, a da su među njima stručnjaci i predstavnici Srpske akademije nauka i umetnosti
Manojlović: Većina građana Srbije je protiv kopanja litijuma
Foto: Beta (Amir Hamzagić)
Manojlović je gostujući na televiziji Nova S kazao da "građani Srbije ne bi imali koristi od iskopavanja litijuma" i ocenio da vlast gleda na zemlju kao na afričku koloniju.
"Narod Srbije će imati od iskopavanja litijuma koristi koliko i građani Konga od iskopavanja dijamanata. To je kolonija u kojoj služite stranim interesima i naravno da će vas stranci pritiskati kad imate vlast koja je uhvaćena s prstima u marihuani u Jovanjici. Takođe i malverzacije na svim izborima tome doprinose", kazao je Manojlović.
Prema njegovim rečima, u srednjem veku je rudarstvo bilo kičma razvoja, a danas je to veštačka inteligencija i Srbija treba tome da se okrene.
 
Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić izjavila je u subotu da bi bilo "nenormalno" kada bi se Srbija odrekla iskopavanja litijuma i da država ima oštre i visoke standarde zaštite životne sredine.
  • Goja

    24.06.2024 07:07
    Goja
    Da su vecina dobili bi Izbore! Svako ko je glasao za AV glasao je i za Litijum to svi znamo i sta sada?! Videcemo koliko ces skupiti ljudi na Protestu.
  • Милес

    23.06.2024 15:33
    Кајмак Мађарима
    У Мађарској се већ увелико граде фабрике литијумских батерија. Улагања су на десетине милијарди евра, иако Мађарска нема руду литијума.
    Не треба бити нарочито паметан па не приметити коме ће то Рио Тинто да продаје руду.
    Не треба се заваравати да ће Србија профитирати од копања руде - неће колико ни Конго од копања дијаманата.
  • vera

    23.06.2024 12:56
    toksično
    bolje da legalizujemo i gajimo konoplju.
    od litijuma će korist imati samo oni koji žive daleko od rudnika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija