Feđa Štukan zadržan na aerodromu "Nikola Tesla", zabranjen mu je ulazak u Srbiju

Glumcu i knjževniku iz Bosne i Hercegovine Feđi Štukanu danas, na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" nije dozvoljen ulaz u Srbiju, kazao je njegov advokat Sead Spahović.
Feđa Štukan zadržan na aerodromu "Nikola Tesla", zabranjen mu je ulazak u Srbiju
Foto: Screenshot (24 minuta sa Zoranom Kesićem)
On je kazao da je Štukan bio pozvan da učestvuje na festivalu Krokodil i da su ga, kada je stigao, na aerodromu zadržali na pasoškoj kontroli.
 
"Uzeli su mu pasoš i vratiće ga sutra za Sarajevo, a mera zabrane ulaska potiče od Bezbednosno informativne agencije", kazao je Spahović.
Kako je naveo, mera zabrane je "bez adekvatnog odbrazloženja".
 
"Dali su mu meru zabrane i ta mera zabrane je bez adekvatnog obrazloženja, ne piše šta je on to uradio da ne može da uđe, čime on to ugrožava", kazao je on.
Rekao je i da je to "samo jedna formulacija da je on bezbednosni rizik".
 
"Da je išao kod Putina i Lavrova u Rusiju sigurno mu ne bi zabranili da uđe. Pošto je išao na demonstracije protiv nasilja u Beogradu, onda je on u Srbiji nepoželjan", kazao je Spahović.
 
Advokat je precizirao da je Štukan zadržan na aerodromu do sutra ujutro. Kako je kazao, on nije ugrožen i niko ga ne dira već mu ne daju da uđe u Srbiju".
 
Kako kaže Štukan, rečeno mu je da u Srbiju nije pušten jer "postoji negativna procena sigurnosnog rizika".
 
"Sada sam tu na aerodromu u Beogradu i tu ću i biti sve do ujutro, kada se prvim letom vraćam u Sarajevo”, dodao je on.
 
Podsetimo, sredinom juna prošle godine bosanskohercegovački glumac je zadržan na graničnom prelazu između BiH i Srbije nekoliko sati. Bilo je to nakon što je najpre podržao proteste "Srbija protiv nasilja", a potom i prisustvovao protestnoj šetnji u Beogradu.
 
Ubrzo ga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nazvao "kriminalcem", a dnevni list "Politika" – "muslimanskim ekstremistom".
 
Štukan je za N1 krajem januara ove godine izjavio da o zabrani ulaska u Srbiju nikad ništa zvanično nije saznao.
 
"Kasnije sam iz Vučićevog kabineta saznao da jedino ako srpski parlament glasa protiv odluke o mojoj zabrani ulaska, da će ta odluka biti ukinuta. Ja znam, i da se promeni vlast, da neću biti tačka dnevnog reda na zasedanju, tako da je ovo mera verovatno doživotna", rekao je tada Štukan.
  • Zoki

    26.06.2024 18:40
    Komentar
    Bravo da konacno neko razmislja kako treba svi iz vana koji su bili demonstranti u drugim drzavama zabraniti ulazak to je normalno.
  • Proleter

    26.06.2024 08:04
    Šreder, Bler i ostali Vučićevi savetnici i prijatelji su itekako poželjni.
  • Stručnjak

    26.06.2024 08:00
    Ljudi
    Pročitajte njegovu knjigu,, Blank,, i sve će vam biti jasno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija