Vulin: Alternativa EU je BRIKS, to je savez sa zemljama koje od nas ne traže ništa

Potpredsednik Vlade Aleksandar Vulin istakao je da je BRIKS nada i prilika za savez sa zemljama koje od nas ne traže ništa, a mogu da nam ponude i više nego što tražimo.
Vulin: Alternativa EU je BRIKS, to je savez sa zemljama koje od nas ne traže ništa
Foto: 021.rs
Vulin je u autorskom tekstu za Politiku napomenuo da cilj teksta nije da upoređuje ili suprostavlja BRIKS i Evropsku uniju, već da pokaže da postoji alternativa (EU), za koju, kako je rekao, duboko veruje da je bliža kraju nego početku i da je posebno uveren da "u tom klubu nema mesta za Srbiju, čak ni ako se odrekne Kosova i Metohije".
Kako je naveo, "za članstvo u BRIKS-u nije potrebno usvojiti zakone koji su napisani van granica naše zemlje, ne morate predati vlast NVO sektoru, niste dužni da na vašu ambasadu istaknete zastavu Ukrajine ili ozakonite istopolne brakove".
"Za članstvo u BRIKS-u nije potrebno uvesti sankcije bilo kome niti prepustiti drugima vođenje spoljne politike vaše zemlje", napisao je Vulin, koji je zadužen za unapređenje saradnje sa zemljama BRIKS-a: Brazil, Rusija, Indija, Kina, Južnoafrička Republika.
  • D

    02.09.2024 22:53
    .
    Već su nam prodali zemlju zapadu, tako da nema šanse da menjamo kurs - neće nam dati.
  • Vidovnjak

    02.09.2024 22:52
    Kako tetkin mali razmišlja
    Amerika i Engleska biće zemlja proleterska, a Kanada zemlja udruženog rada!
    :)
  • Stevica

    24.06.2024 22:20
    ko će gde?
    Vulin u BRICS, a mi u EU.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija