Slučaj "Ribnikar": Vlasnik streljane priznao laganje pred sudom, osuđen na kućni zatvor

Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je sporazum o priznanju krivice s okrivljenim Ratkom Ivanovićem, predsednikom i odgovornim licem sportske streljane "Partizan practical Shooting".
Slučaj "Ribnikar": Vlasnik streljane priznao laganje pred sudom, osuđen na kućni zatvor
Foto: Pixabay (ilustracija)
U pitanju je streljana u kojoj je maloletnik osumnjičen za masovno ubistvo u školi "Vladislav Ribnikar" vežbao upotrebu vatrenog oružja.
"Nakon što je na glavnom pretresu pred Višim sudom u Beogradu 21. juna 2024. godine u svojoj odbrani dobrovoljno opozvao lažan iskaz, VJT u Beogradu zaključilo je sporazum o priznanju krivičnog dela sa okrivljenim Ratkom Ivanovićem, predsednikom i odgovornim licem sportskog kluba 'Partizan practical Shooting' prema kojem je on priznao da je lažno svedočio prilikom ispitivanja u tužilaštvu 14. jula 2023. godine, u istrazi koja se pred ovim tužilaštvom vodila protiv okrivljenog zbog krivičnog dela teška dela protiv opšte sigurnosti", navelo je VJT. 
Okrivljeni je priznao da je izvršio krivično delo "davanje lažnog iskaza", te će na osnovu ovog sporazuma, dodaje se, biti osuđen na kaznu od pet meseci kućnog zatvora. 
 
Prema oceni VJT u Beogradu, okrivljeni Ivanović je na glavnom pretresu pred Višim sudom u Beogradu 21. juna 2024. godine dao istinit iskaz koji je u skladu sa ostalim predloženim dokazima.
  • idemo dalje

    25.06.2024 19:55
    zar ste vi još uvek zivi
    Treniraš masovnog ubicu da ubija ili pitaš nešto nekoga na aerodromu. Ne smeta nama, ne pravimo razliku.

    Takvo nam je društvo, a samim tim takvi smo mi. Da nam smeta ne bi dozvolili.
  • Izvidjac Futog

    25.06.2024 17:26
    Da
    Da nije vezano za uzasan tragičan dogadjaj rekao bih smešno.Jedna narodna poslovica kaže.Para vrti gde burgija neće!
  • Vuĺe

    25.06.2024 16:56
    Inace
    Do sad nije bilo kaznjivo da optuzeni ne govori istinu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija