Petru Petkoviću zabranjeno da na Vidovdan poseti Kosovo

Vlasti u Prištini zabranile su direktoru vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petru Petkoviću da povodom predstojećeg praznika Vidovdana poseti Kosovo.
Petru Petkoviću zabranjeno da na Vidovdan poseti Kosovo
Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju
To je saopštila Kancelarija za KiM.
U saopštenju Kancelarije se ocenjuje da je tom zabranom "Aljbin Kurti pokazao da ga nikakva normalizacija odnosa ne zanima i da je jedina njegova politika kršenje svih postignutih sporazuma".
"Iako je Petkovićeva poseta najavljena u skladu sa svim važećim dogovorima i sporazumom o slobodi kretanja, a svrha je bila isključivo verskog karaktera, uz posetu socijalno ugroženim porodicama, Kurti je posetu zabranio i time pogazio sve tekovine briselskih pregovora", ocenila je Kancelarija.
  • Realan

    27.06.2024 19:23
    Evo kako je Kosovo Srbija.
  • Drale

    27.06.2024 09:20
    Blokirali su ulaz srpske robe,odgovor a nema,blokiraju ulaz patrijarhu,zvanicnicima,hapse i sude sa dva svedoka,odgovora nema ,mi smo za kompromis.Možemo li mi njima da uvedemo zabranu,na primer da ne mogu da koriste našu teritoriju za transport bilo čega iz Kosova i ka Kosovu,možda se oni ne bi ljutili na taj potez jer svakako mrze Srbiju.
  • Gogi

    26.06.2024 14:16
    Pa kako sad?
    Zar nije Kosovo Srbija?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Momčilo Karan

Momčilo Karan, dugogodišnji novinar, pisac i član Udruženja novinara Srbije (UNS) preminuo je juče u Beogradu, u 64. godini.