Ana Mihajlovski podnela ostavku na mesto odbornice Skupštine grada Beograda

Voditeljka Ana Mihajlovski podnela je danas ostavku na mesto odbornice Skupštine grada Beograda, na koju je izabrana kao kandidatkinja liste "Kreni-promeni".
Ana Mihajlovski podnela ostavku na mesto odbornice Skupštine grada Beograda
Foto: Screenshot (Youtube/Tampon zona)
Mihajlovski je u ostavci, koju je preneo portal Nova.rs, navela da se mandata odrekla javno i pre kampanje, ali da su se sada stekli i zakonski uslovi da to učini i zvanično.
 
"Nažalost, izabrani put pomenute organizacije ka kandidaturi na izborima po mom laičkom misljenju i osnovnom ljudskom osećaju, nije bio u duhu vrednosti kojima lično težim i za koje se zalažem", rekla je ona.
Prema njenim rečima, za nju taj izabrani put predstavlja udaljavanje od polaznih principa i ideje da se zajedničkim snagama i institucionalnim putem popločanim zakonima, pravdom i etikom bore za bezbednije, uredjenije i humanije okruženje za sve građane bez obzira na političku pripadnost ili bilo koje druge razlike.
"Nisam sigurna da postoji 100 odsto dobra odluka, onda kada ona služi da sanira prethodnu lošu, ali u tom slučaju je jedino logično doneti onu koja sa sobom nosi najmanje štete. Iz svih gore navedenih razloga i nakon dugog razmišljanja, donela sam odluku da poslušam svoj prvi instinkt i vratim mandat ovoj organizaciji davanjem ostavke na mesto odbornice u Skupštini grada Beograda", dodala je Mihajlovski.
 
Ona je prethodno povukla svoje ime sa liste "Kreni-promeni" za izbore za Skupštinu opštinu Vračar, jer je, zbog promene prebivališta, bila jedna od dve osobe zbog koje je navodno oborena ta lista.
 
Ona je tom prilikom kazala da se odazvala na poziv za listu u znak podrške "jednoj poptuno novoj građanskoj inicijativi".
 
"To je bio moj način da dam šansu nekim novim ljudima i podršku onda kada im je bila potrebna, a sve iz mnogobrojnih razloga u kojima sam vama ovde pisala godinama unazad", napisala je Mihajlovski tada na svom Instagram profilu.
 
Dodala je da je nakon "cirkusa u javnosti", a u vezi sa listama, napismeno obavestila pokret da se povlači sa lista.
  • Nikola

    26.06.2024 22:09
    X
    Пуна подршка госпођи. Ако си заиста веровала да ћеш законима у овој диктатури нешто променити онда си донела праву одлуку. Само ми се чини да ћемо те за који дан гледати као нову перјаницу СНС а
  • Jug

    26.06.2024 21:05
    Laik
    Pa šta ćeš na listi ako si laik....valjda treba nešto da se zna da bi se bio poslanik-odbornik ili šta već...
  • Sremica BRANKA

    26.06.2024 20:52
    Steta
    A imala je fino drustvo.Iva Strljic,Branko Kockica i jos kojekakvih dizaca ruku.Ono sto je bitno sa njima je mogla da polemise na ravnoj nozi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Momčilo Karan

Momčilo Karan, dugogodišnji novinar, pisac i član Udruženja novinara Srbije (UNS) preminuo je juče u Beogradu, u 64. godini.