Roditelj verbalno i fizički napao nastavnike zbog ocena u osnovnoj školi u Čačku

U OŠ "Dr Dragiša Mišović" u Čačku roditelj jednog učenika Ž.Č. je na zakazanom razgovoru kod direktorke škole napao nastavnike, prvo verbalno, a zatim i fizički.
Roditelj verbalno i fizički napao nastavnike zbog ocena u osnovnoj školi u Čačku
Foto: 021.rs
Roditelj je bio nezadovoljan uspehom svog deteta, saopštio je "Sindikat obrazovanja Čačak".
 
"Roditelj je napravio ozbiljan incident zbog kojeg je pozvana policija i ceo slučaj je predat javnom tužiocu", navodi se u saopšenju Sindikata.
Sindikat tvrdi da ceo slučaj dodatno komplikuju "intervencije gradskih rukovodilaca da se tom učeniku poprave ocene", kao i intervencije raznih uticajnih ljudi iz Čačka, na koje se roditelj prilikom incidenta i pozivao.
 
"Postavlja se pitanje kakva poruka se time šalje deci koja svoje obaveze uredno izvršavaju kao i njihovim roditeljima. Da li je danas bolje imati moćne i uticajne poznanike, nego biti vredan i predan učenju?", navodi se u saopštenju.
"Sindikat obrazovanja Čačak", koji je većinski sindikat prosvetnih radnika u tom gradu, osudio je takav odnos prema prosvetnim radnicima i pozvao roditelje da u nastavnicima vide svoje najbliže saradnike u obrazovanju i vaspitanju njihove dece.
 
Sinidkat je zatražio od nadležnih institucija da nasilje prema nastavnicima što efikasnije procesuiraju.
  • Pađenski

    27.06.2024 06:36
    Budućnost
    Kakve'moralne gromade' će postati ova djeca znajući da ih roditelji pokrivaju za svaku glupost koju naprave.
  • NS

    26.06.2024 21:38
    Kad dete u 1. razredu kaže učiteljici bez razloga " ti mi ne možeš ništa" šta reći a ne zaplakati. Zato se na fakultete u prosveti upisuju 1-7 studenata. Gasi se prosveta zbog ovih idiota. Razmisliteeee
  • Tinkerbell

    26.06.2024 20:57
    Ali ne razumem čemu toliko frke oko ocena, pa ionako će mu ćaća posle kupiti diplomu po želji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Momčilo Karan

Momčilo Karan, dugogodišnji novinar, pisac i član Udruženja novinara Srbije (UNS) preminuo je juče u Beogradu, u 64. godini.