Dačić: Kobno prevrtanje traktora zbog nevremena, muškarac poginuo na licu mesta

MUP je saopštio da je jedna osoba preminula, a druga zadobila teške telesne povrede opasne po život nakon prevrtanja traktora tokom popodneva u selu Gornja Bresnica kod Prokuplja.
Dačić: Kobno prevrtanje traktora zbog nevremena, muškarac poginuo na licu mesta
Foto: Pixabay
Izvršenim uviđajem nije utvrđeno da je došlo do udara groma u traktor, već je oko 17.30 došlo do prevrtanja traktora marke IMT 533 zbog terena i vremenskih uslova, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačič, povodom informacija koje su objavili pojedini mediji da je udar groma u traktor uzrok tragedije.
 
Traktor je vukao prikolicu ručne izrade sa drvnom masom, na šumskom putu napravljenom za izvlačenje drvne mase, navedeno je u saopštenju.
Vozač I. P. (69) iz Gornje Bresnice, koji je zadobio teške telesne povrede opasne po život, transportovan je u UKC Niš. Putnik na traktoru D. R. (41) iz mesta Zdravinje kod Prokuplja preminuo je na licu mesta, izjavio je Dačić. 

U olujnom nevremenu, praćenom jakom kišom i vetrom, koje je oko 13 časova pogodilo Kragujevac, lakše je povređena žena, kada ju je ogrebao deo krovne konstrukcije.
Novi Pazar je zahvatilo jako nevreme, a vetar je obarao stabla u centru grada. Pod naletom vetra padala su stabla i u Ćupriji.
 
Jaka kiša i vetar su popodne zahvatili gotovo celu Srbiju. Vetar je obarao drveće u Novom Pazaru i Beogradu gde je oštećeno nekoliko automobila.
 
Zbog nevremena koje je popodne bilo u području opštine Gadžin Han bez struje je 15 sela, a udar munje izazvao je požar na jednom ekonomskom objektu kojeg su ugasili vatrogasci.  
 
Prema rečima predsednika Opštine Milisava Filipovića, struju nemaju stanovnici 14 sela istočno od Gadžinog Hana i selo Grkinja u moravskom delu te opštine. 
 
Po njegovim rečima, u skoro svim selima te opštine bilo je grada, a najviše u selu Ličju gde su uništeni zasadi i voćnjaci.
 
Republički hidrometeorološki zavod izdao je hitno upozorenje u 17.20 na snažno nevreme sa olujnim i orkanskim vetrovima u zoni intenzivnih pljuskova sa grmljavinom za područja Istočne i Jugoistočne Srbije.
 
Prema najavama meteorologa oluja se očekuje u narednih dva sata u zoni najintenzivnijih pljuskova sa grmljavinom očekuju se i olujni, ponegde i kratkotrajno orkanski udari vetra.
 
RHMZ je izdao najviši mogući - crveni stepen upozorenja na udare vetra na području istočne i jugoistočne Srbije, kao i na području Braničeva, Pomoravskog i Rasinskog okruga.
  • Milana

    27.06.2024 08:04
    Ne (prijatna) promena
    Šta se bunite što Dačić izveštava? Pa znate ko bi drugi bio, a njega nam je preko glave odavno.
  • Cocco

    27.06.2024 07:42
    Šta ste napali čoveca?
    Pa mora nešto radit'. Neće valjda platu dobijat' et' 'nako...
  • xqt

    27.06.2024 06:53
    Ne mora, al' može
    Nije Dačićeva dužnost da bude portparol ministarstva, ali to što radi ne smeta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija