Četničke pesme umesto molitve: Veroučitelj se "pohvalio" u jutarnjem programu, nema reakcije

Asocijacija elektronskih medija upozorila je da Ministarstvo prosvete i Srpska pravoslavna crkva još uvek nisu reagovili na gostovanje veroučitelja Ivana Ivanovića u jutarnjem programu na TV Hepi.
Četničke pesme umesto molitve: Veroučitelj se "pohvalio" u jutarnjem programu, nema reakcije
Foto: 021.rs
On je u tom gostovanju priznao da je decu umesto molitve "Oče naš" učio četničkim pesmama.
 
"Javnost je ostala šokirana nakon gostovanja veroučitelja Ivana Ivanovića, koji je i predsednik Konzervativnog pokreta Naši, u jutarnjem programu na televiziji Hepi, kod voditelja Milomira Marića, u kojoj je toku emisije priznao je da je decu umesto molitve "Oče naš" učio četničkim pesmama", saopštila je Asocijacija.
Navodi se da je tokom intervjua "Ivanović "bez ustezanja" govorio o tome kako je sprečavao tribine Peščanika i smejao se jer su deca pevala četničke pesme umesto molitve "Oče naš".
"Ministarstvo prosvete i crkvene vlasti još nisu komentarisali ovaj slučaj, ali se očekuje njihova hitna reakcija. Javnost zahteva da se ovakve prakse odmah zaustave i da se uvedu strože kontrole nad radom veroučitelja kako bi se obezbedilo da deca dobiju kvalitetno i prikladno obrazovanje", istaknuto je u saopštenju.
 
Asocijacija smatra da "incident treba staviti pod lupu kao i način na koji se veronauka predaje u školama, otvarajući pitanja o ulozi i odgovornosti veroučitelja u obrazovanju dece".
  • Krcun

    29.06.2024 09:45
    Zašto većinu "pročetničkih" komentara moraju da pišu polupismeni, i to isključivo ćirilicom?
  • Luče Unuče

    27.06.2024 23:56
    Četnici, srpski junaci, sa Nemcima oslobodiše Užice 41 od partizana. Mnogo junačkih dela načiniše a 42 Kalabić uhapsi mog dedu , Sudija đak Narednik nosilac odlikovanja Sv.Sava i predade ga Nemcima koji ga streljaše 27 marta u Kragujevcu kao taoca. Pope svaka ti bila taka.
  • Зоран

    27.06.2024 23:19
    Песме
    Браво за Лиманац,Професор,Predrag поздрав браћо нека знају незналице да су четници заклетву положили краљу и отаџбини и прави нису пришли звезду на капу.Жив је Дража умро није...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija