Zbog nevremena MUP imao više od 20 intervencija širom Srbije

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a imali su više od 20 intervencija zbog nevremena koje je danas pogodilo veći deo Srbije, ali i Beograd.
 Zbog nevremena MUP imao više od 20 intervencija širom Srbije
Foto: 021.rs/ilustracija
Kako se navodi, tri intervencije su crpljenje vode iz suterena lokala u Pančevu i u Novom Pazaru i Vlasotincu, pet gašenja pożara nastalih usped udara groma i to na na kući u Prijepolju, u kafiću u Obrenovcu i na plevnji u Prokuplju, u Leskovcu i Kruševcu. 
 
Bilo je sedam intervencija uklanjanja palih stabala sa kolovoza u Kragujevcu, Beogradu i Požarevcu i četiri intervencije uklanjanja limene krovne konstrukcije u Beogradu i Kragujevcu.
Jedno lice je povređeno u mestu Međa, kod Leskovca, kada je usled požara, jakog vetra i nevremena žica pala sa eletričnog stuba i udarila tu osobu. Lice je preuzela Hitna pomoć, ističu iz MUP-a.
Oko 50 vatrogasaca-spasilaca sa 21 vozilom i dve pumpe su bili angažovani na ovim intervencijama, a ostale lokacije se obilaze u skladu sa najavljenim padavinama.
 
SVS MUP je opet uputio upozorenje preko svojih organizacionih jedinica, gradskim i opštinakim štabovima za preduzimanje svih preventivnih i operativnih mera, a u skladu sa najavom RHMZ za sutra.
 
U skladu sa najavom RHMZ za četvrtak, 27. jun izdato je narandžasto upozorenje za Grad Beograd, Severno Bački, Zapadno Bački, Južno Bački, Severno Banatski, Srednje Banatski, Južno Banatski, Šumadijski, Pomoravski, Podunavski, Braničevski, Borski, Zaječarski, Rasinski, Nišavski, Toplički, Pirotski, Jablanički i Pčinjski upravni okrug.
  • imao više od 20

    26.06.2024 23:59
    intervencija?
    a koliko je stvarno obavio? To je pravo pitanje.
    Jel to neko kontrolisao? Ja njima ništa ne verujem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija