Pedesetak mladića sprečava ulazak u Dorćol plac gde večeras počinje festival "Mirdita, dobar dan"

Ispred Dorćol placa, gde večeras počinje festival "Mirdita, dobar dan", okupilo se oko pedeset mladića koji sprečavaju ulazak u ovaj prostor i mašu srpskim zastavama, a ne dozvoljaju da budu snimani.
Pedesetak mladića sprečava ulazak u Dorćol plac gde večeras počinje festival "Mirdita, dobar dan"
Foto: Screenshot (Mirdita, dobar dan)
Policija je kolima blokirala prilaznu ulicu, a u blizini je još jedna policijska patrola.

Kod Dorćol placa je i omladina Nove Demokratska stranke Srbije (Novi DSS) čiji je predsednik Stefan Seratlić rekao da su pripadnici te stranke tu iz dva razloga.

"Prvi je da bismo poželeli dobrodošlicu sugrađanima sa Kosova i Metohije u svoju prestonicu. A drugi je da bismo izrazili žaljenje što je ovaj festival predstavljen kao razmena kosovske i srpske kulture, a to je protivustavno“, rekao je Seratlić.
 
Omladinci ove stranke su ispred Dorćol placa organizovali i mini izložbu na kojoj je predstavljena kulturna baština Srbije na Kosovu i Metohiji, razvili su i transparent kojim su gostima sa Kosovao i Metohije poručili "Dobrodošli u svoju prestonicu".
  • Ha ha ha!

    28.06.2024 05:17
    Glupi!
    Dok se vi bunite sto vam dolaze kulturni radnici na festival, rts 2 svaki dan ima dnevnik na Albanskom.
  • Hahahhaa

    27.06.2024 17:36
    A sad adio???
    Ne dozvoljavaju da budu snimani? Hahaaa. Evo sad videh na drugom portalu, vođu im uslikali. I zamislite slučajnosti, pravi patriJota čija firma pobeđuje na državnim tenderima. Pa mrmot sa čokoladom je intelektualna gromada za sve koji se lepe na priču kako nas ugrožavaju ovakvi kulturni događaji.
  • Moj do mojeg

    27.06.2024 17:13
    Junaci
    Ma bilo bi ih više ali se nisu odmorili od divljanja po Nemačkoj. Ista ekipa! Sve junak do junaka, sve ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija