Kokanović pozvao građane Srbije na sutrašnji protest u Loznici protiv rudnika litijuma

Predsednik udruženja "Ne damo Jadar" Zlatko Kokanović pozvao je Lozničane i sve građane Srbije da sutra, 28. juna, u 19 časova učestvuju u protestu protiv otvaranja rudnika litijuma u dolini Jadar.
Kokanović pozvao građane Srbije na sutrašnji protest u Loznici protiv rudnika litijuma
Foto: 021.rs
Kokanović je rekao da se mora zaustaviti kompanija Rio Tinto u nameri da "na svetoj srpskoj zemlji otvori trovačnicu" koja će da ugrozi resurse budućnosti, ljude, vazduh, vodu i zemlju.
"Dolina Jadra je kapija za ulazak stranih rudarski kompanija, koja nikad ne sme da se otvori i moramo svi zajedno svim silama da je zatvorimo i na kraju zaključamo. Neko je napravio plan da Srbija postane rudarska kolonija, a mi to ne smemo dozvoliti", naveo je Kokanović. 
Protest protiv otvaranja rudnika litijuma biće održan ispred Vukovog doma kulture u Loznici. 
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je ranije naveo da bi rudnik litijuma u Jadru mogao da počne s radom 2028. godine.
  • Dušan

    28.06.2024 06:45
    Rđom kapo dok mu je koljena...
    Voleo bih da svi ovi koji daju negativne ocene,za poziv na protest,lično i porodično osete blagodeti litijuma.Da zbog "višeg standarda" imaju mogućnost,da sve to daju za lekove.Daće bog i današnji praznik!!
  • Sutra

    27.06.2024 22:43
    Nekad
    Sve je isto samo njega nema
  • Neko

    27.06.2024 21:56
    ?
    Da li je to onaj Kokanović što je hteo 2019 godine da proda zemlju Rio Tintu pa nije uspeo?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija