MUP: Policijace iz Srbije obučava američki FBI

Pripadnici MUP Srbije, u saradnji s američkim partnerima izveli su u centru "Mitrovo polje" završnu vežbu kojom se unapređuju kapaciteti u borbi protiv savremenih bezbednosnih pretnji, navodi MUP.
MUP: Policijace iz Srbije obučava američki FBI
Foto: MUP
Vežbu "Aktivni strelci" izveli su pripandici MUP-a Srbije, u organizaciji sa Biroom Stejt Departmenta za međunarodnu borbu protiv narkotika i sprovođenje zakona, i u partnerstvu sa Federalnim istražnim biroom (FBI) SAD.
 
Kroz ovonedeljnu obuku, koju su vodili vrhunski stručnjaci iz FBI, prošlo je 50 domaćih policijskih službenika iz područnih policijskih uprava i dvojica pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a, piše u saopštenju.
Načelnik Uprave policije MUP.a srbije Ivica Ivković zahvalio se predstavnicima SAD na znanju i iskustvima koje su preneli službenicima MUP-a Srbije.
 
Kazao je da je danas izvedena završna vežba treće grupe pripadnika MUP-a koji se obučavaju na temu postupanja u takozvanom pojavljivanju aktivnih strelaca.
Kako je istakao, instruktori Federalnog istražnog biroa izrazili su veliko zadovoljstvo stepenom obučenosti koju je srpska policija pokazala tokom obuke.
 
"Dobili smo najviše ocene od strane instruktora. Obuka je prilagođena najbrojnijem sastavu pripadnika MUP-a onih koje svakodnevno viđamo na ulicama", dodao je.
 
Ova specijalizovana obuka predstavlja osnovu za razvoj taktika u slučajevima napada "aktivnih strelaca".
 
Za cilj ima da se unaprede sposobnosti svih učesnika da efikasno reaguju i zaštite civilne ciljeve od masovnih napada kroz proaktivno planiranje i pripremu.
  • Milan

    28.06.2024 12:14
    Osecam transfer blama kad gledam snimak tzv.taktike. Blagi uzas. Molim nekog strucnog iz MUP-a ako ih ima da pre nego sto se puste snimci u javnost iste i pregledaju. Samo zvuci odlicno taj termin obuka sa FBI.
  • Zare

    28.06.2024 08:09
    Srbiji je neophodao ozdravljenje od bolesti koja se zove lenjino staljinisticko putinisticki sindrom. Nadam se da ce se ucenje od najboljih nastaviti.
  • iguman

    27.06.2024 19:59
    Da li neko bega sa časova?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija