Španski parlament glasao protiv priznanja nezavisnosti Kosova

Poslanici donjeg doma španskog parlamenta su na današnjem zasedanju glasali protiv priznanja samoproglašene nezavisnosti Kosova.
Španski parlament glasao protiv priznanja nezavisnosti Kosova
Foto: Pixabay
Protiv te inicijative glasala su 293 poslanika, za je bilo 25, dok je uzdržanih bilo 27 poslanika, piše RTS.
Inicijativu za priznanje pokrenula je poslanička grupa katalonske partije Junts, a podržale su je i baskijske stranke.
Tokom rasprave, koja je održana u utorak, protiv inicijative izjasnili su se poslanici Narodne stranke (PP), stranke Voks, kao i Socijalističke partije Galicije. Protiv su glasali i poslanici vladajuće Socijalističke partije.
 
Španija je jedna od pet zemalja Evropske unije koje još ne priznaju nezavisnost Kosova. Smatra se da je glavni razlog nepriznavanja povezan sa španskim stavom prema težnjama njene severoistočne regije, Katalonije, da postane nezavisna.
  • Španija

    28.06.2024 07:40
    Svoji interesi
    Španija isključivo glasa protiv nezavisnosti Kosova jer im to neodgovara ne zato što ima razumevanja i podržava Srbiju. Da nemaju problem sa Katalonijom odavno bi priznali Kosovo. Kamo sreće da svaka država ima svoju "Kataloniju"....
  • Novosadjanka

    27.06.2024 21:49
    Bravo!
    Hvala.
  • Temerinac

    27.06.2024 21:26
    Hvala Španiji !
    293 : 25 ubedljivo !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija