Nevreme širom Srbije: Evakuisane vaspitačice u Ljigu, udari gromova i požari u Subotici, Vranju, Ubu

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP evakuisali su 10 osoba u dve intervencije izazvane nevremenom i jakim padavinama.
Nevreme širom Srbije: Evakuisane vaspitačice u Ljigu, udari gromova i požari u Subotici, Vranju, Ubu
Foto: Pixabay
Kako navode iz MUP-a, evakuisano je pet vaspitačica u Ljigu, i pet osoba iz vozila u selu Ključ kod Mionice.
Poplavljeno je obdanište u Mionici, ali nema povređenih, javlja dopisnik RTS-a. Voda se ulila u prostorije. Uništeni su podovi, deo nameštaja, šteta je velika. Obdanište neće raditi do daljeg.
 
Oko 57 vatrogasaca-spasilaca sa 26 vozila i 12 pumpi angažovani su i na 11 crpljenja vode u Vranju, Leskovcu i Mionici, na gašenju požara nakon udara groma u Subotici, Vranju i Ubu.
 
U Valjevu je za nepunih sat vremena palo 13 litara po metru kvadratnom.
 
Oko 17 časova Kruševac je zahvatilo nevreme praćeno jakom kišom, sitnim gradom, grmljavinom i  pojačanim udarima vetra brzine oko 70 kilometara na čas. Za 35 minuta prema podacima meteorologa na teritoriji grada palo je 18 litara kiše po metru kvadratnom.
 
Provala oblaka bila je na auto-putu "Miloš Veliki" kod Lajkovca. Pojedina vozila stajala su u zaustavnoj traci.
 
Opštinu Gadžin Han je tokom noći pogodilo veliko nevreme praćeno gradom, obilnom kišom i jakim vetrom. Olujni vetar obarao je grane, drveće i stubove. U petnaest sela koja su bila bez struje uspostavljeno je redovno snabdevanje.
 
 
Takođe, vatrogasci-spasioci pomažu građanima i na uklanjanju palih stabala u Zaječaru, Knjaževcu, Užicu, Čačku i Leskovcu, kao i uklanjanju delova limene krovne konstrukcije u Ćupriji i Negotinu.
 
"U ovom trenutku SVS MUP angažovani su u Leskovcu na uklanjanju palog stabla iza Doma kulture, kao i u Lazarevcu na uklanjaju palih stabala i na crpljenju vode iz domaćinstava u Lazarevcu i Kruševcu", navode iz MUP-a.
  • M

    28.06.2024 08:43
    M
    Ovako je bilo u NS prošlog leta ako se neko seca?! Pomoći od nigde i jos se saniraju neke kuce zgrade i objekti!
  • Abc

    28.06.2024 08:29
    Šta su radile vaspitacice u vrtiću posle radnog vremena?
  • Ssy

    28.06.2024 06:56
    Vojska ima preča posla
    Vojska je pomagala u vreme zloglasnog komunizma. U novije vreme se profinila.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija