Masovno trovanje dece sladoledom na vašaru u Ćupriji: Uhapšen vlasnik tezge

S.P. (48) iz sela Supska kod Ćuprije uhapšen je zbog trovanja dece sladoledom na vašaru u Ćupriji.
Masovno trovanje dece sladoledom na vašaru u Ćupriji: Uhapšen vlasnik tezge
Foto: Pixabay
On se sumnjiči za proizvodnju i stavljanje u promet škodljivih proizvoda, naveo je potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.
Tridesetoro dece od četiri do 17 godina zatražilo je medicinsku pomoć zbog simptoma trovanja zbog konzumiranja sladoleda i ledenog osvežavajućeg napitka na vašaru u Ćupriji, kupljenim na neregistrovanim aparatima za sladoled i osvežavajući napitak u vlasništvu osumnjičenog, dodao je Dačić.

S.P. će biti predat tužilaštvu na dalje postupanje.

  • Eon

    28.06.2024 17:54
    Da se (ne)razumemo
    Vlasti su okupirane važnim poduhvatima kao što su: EXPO, stadion nakaza na vodi, generalštab i slično, pa nema vremena da kontroliše sladoledžije. U ostalom broj otrovanih nije jako veliki, i deca su žilava.
  • Свињорез

    28.06.2024 09:19
    Шта каже Дачић, какав је пролив код деце, течан, жидак, кашаст, слузав..? Или су те информације већ у Вучићевој надлежности, кад прође седница савета за безбедност, на Пинку у 18ч?
  • Pff

    28.06.2024 09:14
    Zar to neko ne treba da kontroliše pre stavljanja u promet?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija