Unija sindikata ministarki: Škole nisu u mogućnosti da reše nasilje

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) poručila je danas ministarki prosvete Slavici Đukić Dejanović da škole i timovi po školama nisu u mogućnosti da reše nasilje.
Unija sindikata ministarki: Škole nisu u mogućnosti da reše nasilje
Foto: 021.rs
U saopštenju se ističe da ministarka rekla da rezultati testova na završnom ispitu pokazuju kontinuitet u znanju, a USPRS je naglasio da postoji samo "kontinuitet u lošim testovima koji sa pitanjima zatvorenog tipa podsećaju na kvizove".
"Ako ne verujete pogledajte rezultate PISA testiranja. Kažete pa dobro bolji smo od Albanije", navodi se u saopštenju koji potpisuje rukovoditeljka Resora za obrazovni sistem USPRS Snežana Romandić Petrović.
Ministarki se poručuje da sa kolegama iz Vlade Srbije pojača rad socijalnih i zdravstvenih ustanova na prevenciji narasle agresije među decom i roditeljima.
 
Unija podseća na to da je  ministarka poslala poruku da će nastavnici morati "malo da se prilagode".
 
"Izjaviste da planirate da nedovoljan broj zaposlenih u školama rešite 'dvopredmetnim nastavnicima' i studentima bez mastera. Pa to smo imali u posleratno vreme. Zar opet", pitao je USPRS.
  • Krug

    29.06.2024 02:24
    Nema pomoći
    Vrhunac cirkusa u OŠ"JJZmaj"u Sr.Kamenici pre 3 nedelje dobija nastavak. Posle divljanja i brojnih pretnji i psovki upravi škole i nastavnici, 2 roditelja pobegla iz škole nakon što je pozvana policija. Školska uprava im dala podršku, protiv nastavnika i škole, bez sagledavanja situacije. Bruka i sramota.
  • pajo patak

    28.06.2024 14:23
    ima trideset godina
    Dačo care ne daj pare, sic transit gloria mundi.
  • gradjaninX

    28.06.2024 11:40
    Ukor pred izbacivanje, pa sledece nasilje - izbacivanje. Tako je to resavano nekada i funkcionisalo je. Resis se i djaka i njegovih roditelja. Nastavncima dobro i ostalim ucenicima sa kucnim vaspitanjem isto dobro. A sta sa izbacenima? Pa to je problem za druge insitucije, nakon sto je prva, roditelji, zakazala. Nije na skoli da vaspitava decu, vec da prenosi znanje.
    Ali neee, danas se mora biti rodno osetljiv, u duginim bojama, tolerantan, sve sve sve, pa onda ono sto je zapravo sustina i realna potreba. Eto na sta to lici. Skoro svi su i govorili da ce biti ovako, zvali ste ih hejteri, rasisti, bigoti...
    Trazili ste, gledajte.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija