Presuda za ubistvo Olivera Ivanovića: Za četvoro optuženih 22 godine zatvora

U Osnovnom sudu u Prištini danas je pročitana presuda u slučaju ubistva Olivera Ivanovića.
Presuda za ubistvo Olivera Ivanovića: Za četvoro optuženih 22 godine zatvora
Foto: 021.rs
Optuženi Marko Rošić osuđen je na 10 godina zatvora i novčanu kaznu od 10.000 evra, Dragiša Marković, Žarko Jovanović i Nedeljko Spasojević na po četiri godine zatvora.
Silvana Arsović i Rade Basara oslobođeni su optužnice.
Optužnica nije podignuta protiv izvršioca ili nalogodavca, već protiv lica koja su navodno bila deo organizovane kriminalne grupe koja je učestvovala u ubistvu Olivera Ivanovića.
 
Osuđenima će se uračunati vreme provedeno u pritvoru i kućnom pritvoru. Svi su se ranije izjasnili da nisu krivi za optužbe koje im se stavljaju na teret, prenosi Insajder.
 
Prethodno je prošle nedelje Rade Basara, koji je takođe bio policijski službenik u vreme kada je Ivanović ubijen, oslobođen optužbi da je bio član ove kriminalne grupe koja je pomagala i organizovala njegovo ubistvo. Kako je saopštilo Specijalno tužilaštvo u završnoj reči, od krivičnog gonjenja Basare se odustalo usled nedostatka dokaza.
 
Ročišta u slučaju ubistva Ivanovića su često bila odlagana jer se svedoci ne bi pojavili, dok je nekoliko svedoka pod zaštitom anonimnosti odbijalo da da izjavu, uz obrazloženje da se ne osećaju bezbedno.
 
U vezu sa ubistvom Olivera Ivanovića tužilaštvo dovodi još Željka Bojića (bivši šef operative Policije Kosova za region sever), Milana Radoičića (bivši potpredsednik Srpske liste) i Zvonka Veselinovića (biznismen sa severa Kosova). Protiv njih trojice na Kosovu nije podignuta optužnica jer se nalaze u bekstvu.
 
U optužnici se Radoičić i Veselinović pominju kao "vođe kriminalne grupe", koja je planirala ubistvo političara Olivera Ivanovića.
 
Podsećamo, Oliver Ivanović je ubijen sa šest hitaca u leđa 16. januara 2018. godine ispred sedišta svoje stranke u Sutjeskoj ulici u Kosovskoj Mitrovici. Sahranjen je u Aleji zaslužnih građana u Beogradu.
  • Realan

    28.06.2024 23:21
    Botovi rade za sendvič u 3 sme
    Čim vidim ovoliko minusa na realne komentare za ovakvu vest...sve je jasno
  • Ki ki

    28.06.2024 14:03
    Glavni i odgovorni nista? Ili ce u paketu odgovarati i za ubistvo amidze?
  • Lepo

    28.06.2024 13:59
    Hvala Osnovnom sudu u Prištini.
    Divna vest i to na vidovdan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija