Preminuo novinar Momčilo Karan

Momčilo Karan, dugogodišnji novinar, pisac i član Udruženja novinara Srbije (UNS) preminuo je juče u Beogradu, u 64. godini.
Preminuo novinar Momčilo Karan
Foto: Pixabay
Rođen je 25. decembra 1960. godine u Duvnu. Diplomirao je novinarstvo na Fakultetu političkih nauka, a profesionalno se bavio novinarstvom od 1985. godine.
Karan je kao novinar najduže radio u "Privrednom pregledu", od 2003. do 2017. godine. Pisao je za sportsku rubliku u sarajevskom listu "Oslobođenje", a radio je i u informativnom programu Radio Sarajeva.
 
Osim novinarstva, bavio se i publicističkim radom. Objavio je knjige "Zvezdani evropski pohodi", i "Mozaik".
Knjigu "Najveće nepravde prema srpskim i jugoslovenskim sportistima - od Stokholoma 1912. do Melburna 2022. godine" objavio je 2021. godine. U ovoj knjizi sublimirao je događaje u kojima su srpski i jugoslovenski sportisti bili sprečeni da učestvuju.
 
Karan će biti sahranjen u subotu, 29. juna u 11 časova na groblju Lešće.
 
Okupljanje je u 10, a opelo u 10.30 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija