SPC: U toku hakerski napad na naš sajt

Srpska pravoslavna crkva (SPC) saopštila je da je u u toku hakerski napad na sajt njene Informativne službe, što je prijavila i nadležnima.
SPC: U toku hakerski napad na naš sajt
Foto: Pixabay

"Mada napadi na najvažnije crkveno glasilo nisu neuobičajeni i dešavaju se na velike pravoslavne praznike, aktuelni je mnogo snažniji i dolazi sa više strana", saopštila je SPC.

"Sve dok crkvene i javne službe ne osujete napade i ne stave zvanični sajt Informativne službe SPC u funkciju, sve aktuelne i bitne informacije biće objavljivane putem zvanične Fejsbuk stranice patrijarha srpskog Porfirija i zvaničnog Iks naloga Informativne službe SPC", navedeno je u saopštenju.

SPC je navela da su o hakerskom napadu informisani svi nadležni crkveni i državni organi koji su preduzeli sve mere kako bi zvanično glasilo SPC što pre bilo osposobljeno.

  • otac Makarije

    29.06.2024 00:36
    Bog dao -
    Bog uzeo iternet . Šta će njima sajt , bud reč nije pravoslavna , bud nije iz crkvenog rečnika a i podstiče na blud i kriminal . Njima trebaju molitve , srednji vek i odricanje od ovozemaljskih uživanja . Tako im bar piše u najsvetijem dokumentu , a oni uz dlaku pa sve suprotno .
  • Mama

    28.06.2024 18:51
    Što bi oni rekli, ako ti je duša bez greha, bog će ti pomoći. Što cimaju službe, neka se pomole i neka razmisle zašto su meta. Neka u duhu hrišćanskih vrednosti sagledaju svoj odnos prema narodu.
  • Gavril

    28.06.2024 17:34
    Samo Mercedes neka ne diraju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija