Vučević: Srbija će imati složenije odnose s Evropskom komisijom nego s Evropskim parlamentom

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević izjavio je danas za RTS da će Srbija u narednom periodu imati složenije odnose s Evropskom komisijom, nego s Evropskim parlamentom.
Vučević: Srbija će imati složenije odnose s Evropskom komisijom nego s Evropskim parlamentom
Foto: 021.rs
Komentarišući nova imenovanja u Evropskoj uniji i pobedu Evropske narodne partije na evropskim izborima, Vučević je rekao da je ona garant stabilnosti u Evropskom parlamentu.
 
"Očigledno ćemo sada imati složenije odnose s Evropskom komisijom nego s Evropskim parlamentom, možda ćemo u Evropskoj komisiji imati sad više ljudi koji su nešto oštriji ili radikalni po određenim pitanjima, a da će u Evropskom parlamentu biti bolje balansiran taj odnos političkih snaga nego što je što je bio u prethodnom mandatu", rekao je Vučević.
Komentarišući sitaciju na Kosovu, Vučević je rekao da su Srbi na Kosovu i Metohiji sa zebnjom dočekali i obeležili Vidovdan i da Priština nastavlja zastrašivanje i hapšenja, dodavši da bi kosovski premijer Aljbin Kurti želeo da dođe od eskalacije, jer zna da ima zaštitu onih koji su pokrovitelji njihove nezavisnosti.
 
"Nadam se da će neko da reaguje iz tzv. međunarodne zajednice, ali bojim se da neće, da će to biti samo isprazne poruke. I juče je bio provokacija, juče su predstavnici Kurtijevog režima, odnosno vlasti u Prištini, izvršili napad na određene institucije, odnosno objekte Elektroprivrede Srbije, lepili njihove table preko njih, gledali da li će neko od Srba da to skine, da bi ga odmah uhapsili", naveo je Vučević.
Prema njegovim rečima, dobra vest je da su uspešno sprovedeni završni ispiti za osnovnoškolce i na teritoriji Kosova i Metohije i da oni imaju ista prava za upis u srednje škole kao deca u ostatku Srbije.
 
On je rekao da je povodom obeležavanja Vidovdana sednica Vlade održana Kruševcu i da je fokus bio na pitanjima unutrašnje i spoljne bezbednosti Srbije, očuvanja kulturnog identiteta i kulturnog nasleđa i na ekonomiju - "od čega živimo i da li možemo više da ulažemo i u vojsku i u policiju, kulturu, obrazovanje, zdravstvo, sve ono što interesuje građane i što direktno utiče na kvalitet života". 
  • jarmo

    29.06.2024 14:22
    Što duže su ovi na vlasti, sve složeniji će biti odnosi sa čitavim svetom.
  • Plaćač poreza

    29.06.2024 13:16
    Šta će ovaj batler porodice Vučić reći Kaji Kalas kada ga bude pitala zašto je Srbija jedina država u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji a kandidat je za članstvo u EU i prima novac iz predpristupnih fondova EU? Šta će reći toj ženi koja je hrabrija od cele Vlade Srbije?
  • Nikola

    29.06.2024 13:09
    @Milan NS
    To im i jeste cilj, da nas konstantno straše, da izazivaju nemir kod graðana, da time hrane svoje huligane i nacionalističke kerove, da stalno drže neku tenziju, a nema nikakvog razloga…

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija