Dačić o ranjavanju žandarma: U pitanju teroristički napad, preventivno smo zadržali još jednu osobu

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je povodom ranjavanja žandarma da se radi o terorističkom aktu. Žandarm je operisan i u stabilnom je stanju. Naložena je obdukcija napadača.
Dačić o ranjavanju žandarma: U pitanju teroristički napad, preventivno smo zadržali još jednu osobu
Foto: MUP
Dačić je rekao da je muškarac čiji se identitet još uvek utvrđuje pucao iz samostrela i da je ovaj događaj teroristički akt, te da su u Beogradu preventivno pojačane mere bezbednosti.
 
Naveo je da su to ljudi koji su bezbednosno poznati i da imaju veze sa vehabijskim pokretom.
"Mi smo preventivno uhapsili još neke ljude koji su se nalazili u blizini policijskih objekata. Zajedno sa bezbednosnim službama gledamo da povežemo ceo slučaj, neke sumnje su već prisutne, da je reč o licima koja su već poznata bezbednosnim službama, a reč je o vehabijskom pokretu. Ali to nisu potvrđene informacije", izjavio je ministar Dačić i naglasio da su preventivno pojačane sve mere bezbednosti u gradu, ne samo ispred objekata koji su od značaja kao što su ambasade, državne institucije, već i na mestima da građani vide policiju, u tržnim centrima i šetalištima.
 
Podsetimo, pripadnik Žandarmerije M. J. (34) koji radi kao stalno obezbeđenje Ambasade Izraela je u samoodbrani upotrebio oružje i savladao napadača, koji je od posledica ranjavanja preminuo.
Žandarm je operisan u Urgentnom centru i u stabilnom je stanju, javio je RTS. Sve okolnosti napada i mogući motivi se ispituju.
 
Nepoznato lice je, kako je rekao Dačić, prilazilo više puta žandarmu, pitalo ga gde je muzej, pa se ponovo vratilo, otvorilo vrata kućice i iz kese izvadilo samostrel i pogodilo žandarma u vrat.
 
"Žandarm je odmah reagovao, izvadio pištolj i koliko god je mogao dok nije pao, ispalio nekoliko hitaca u napadača", izjavio je ministar i dodao da je napadač nakon oko pola sata preminuo, a povređeni policajac prevezen u Urgentni centar.
 
Ministar je izrazio nadu da će zdravstveno stanje povređenog policajca koji je životno ugrožen, biti dobro. Operacija je dosta delikatna jer su krvni sudovi blizu, dodao je prethodno.
 
"Sve naše snage će biti angažovane da vodimo računa da se ne desi nešto još posle ovoga što se desilo", naveo je ministar.
Naložena obdukcija napadača
 
Glavni javni tužilac VJT u Beogradu Nenad Stefanović izjavio je da je dežurni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu naložio obdukciju napadača i sve druge neophodne radnje kako bi se rasvetlile sve okolnosti današnjeg napada na pripadnika Žandarmerije M. J. (34), koji je bio na dužnosti obezbeđenja ambasade Izraela u Beogradu.
 
Stefanović je rekao da se dežurni javni tužilac VJT u Beogradu i javni tužilac Javnog tužilaštva za organizovani kriminal nalaze na licu mesta gde je danas oko 11 časova napadač, čiji se identitet utvrđuje, iz samostrela ustrelio pripadnika Žandarmerije i pogodio ga u vrat.
  • 696

    29.06.2024 20:32
    Hapšenja treba proširiti
    Još kad bi pohapsili državne navijače, patriJote, siledžije i slične, gde bi nam kraj bio.
  • Harvey J. Cthulhu

    29.06.2024 14:56
    Šta u srpskom zakonu znači "preventivno hapšenje"? Što se zadržati samo na nekoliko? Hapsi sve koji nisu iz beogrmudskog trougla sdb-partija-organizovani kriminal.
  • Particulare matter

    29.06.2024 14:50
    Imaju li te vehabije možda rusko državljanstvo? Sve Evropske bezbednosne agencije upozoravaju na moguće terorističke napade organizovane iz Rusije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija