Poznat identitet napadača; Vučević: Napad je akt bezumlja, zlodelo pojedinca sa imenom i prezimenom

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je teroristički napad kod ambasade Izraela počinio M.Ž. (25).
Poznat identitet napadača; Vučević: Napad je akt bezumlja, zlodelo pojedinca sa imenom i prezimenom
Foto: 021.rs (arhiva)
Prema njegovim rečima, utvrđeno je da je čovek koji je počinio teroristički napad iz Mladenovca, da je prešao u islam i živeo u Novom Pazaru.
 
"U nastavku akcije, policija će izvršiti pretrese na više lokacija. Sve naše snage su u najvišem stepenu pripravnosti", izjavio je ministar Dačić.
Premijer Srbije Miloš Vučević osudio je teroristički napad i istakao je da će država Srbija umeti odlučno da odgovori na pretnju terorizma i poručio građanima da se mogu osećati bezbedno.
 
Vučević je saopštio da je napad ispred ambasade Izraela akt bezumlja, koji se ne može pripisati nijednoj religiji i nijednom narodu.
"Reč je o zlodelu pojedinca sa imenom i prezimenom. Stoga pozivam građane da ostanu mirni i ne podležu propagandi onih koji bi želeli da nas međusobno zavade", naveo je Vučević povodom ranjavanja pripadnika Žandarmerije ispred izraelske ambasade.
 
On je žandarmu poželeo brz oporavak, a građanima Srbije poručio da se mogu osećati bezbedno.
 
"Naša zemlja je bila i ostaće mirna, stabilna i prosperitetna, a međuverski sklad će naše društvo krasiti i dalje", zaključio je Vučević.
 
Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je da je pokušaj ubistva pripadnika Žandarmerije koji se nalazio na dužnosti obezbeđenja ambasade Izraela "ne samo teroristički, nego i podmukli, kukavički akt".
 
Dodao je i da je sistem odbrane i bezbednosti Srbije snažan i stabilan i da će "oštro i beskompromisno odgovoriti na svaki vid terorizma".
 
Izraelsko Ministarstvo spoljnih poslova okarakterisalo je današnji napad u Beogradu kao pokušaj terorističkog napada.
 
"Danas se dogodio pokušaj terorističkog napada u blizini izraelske ambasade u Beogradu. Ambasada je zatvorena i niko od osoblja ambasade nije povređen. Povređen je lokalni policajac. Okolnosti incidenta se istražuju", navodi se u saopštenju izraelskog ministarstva.
 
Policijski sindikat pohvalio požrtvovanost ranjenog pripadnika Žandarmerije 
 
Policijski sindikat Srbije pohvalio je hrabrost pripadnika Žandarmerije M.J. koji je ranjen na dužnosti dok je obezbeđivao ambasadu Izraela u Beogradu i naveo da je iako povređen uspeo da spreči eventualno veći broj žrtava. 
 
"Želimo našem kolegi da se što pre oporavi. Posao policajaca je izuzetno težak, pripadnici Žandarmerije rade na najizazovnijim zadacima, ali kao što smo imali prilike da vidimo, uspevaju i u najrizičnijim situacijama da brzo reaguju i spreče da ne dođe do većeg broja žrtava", naveo je predsednik tog sindikata Veljko Mijailović. 
 
Danas oko 11 časova pripadnik Žandarmerije M.J. (34) ustreljen je samostrelom u vrat ispred Ambasade Izraela u Beogradu, a u samoodbrani je pucao i ubio napadača.
  • Izvidjac Futog

    29.06.2024 19:35
    Imam
    Imam potpuno poverenje u nasu policiju.Mislim da su dobro obuceni i spremni za razne bezbednosne izazove koji su mozda pred nama .Zandarmerija posebno je dobro opremljena i obucena za razna protiv teroristicka dejstva .
  • Неко тамо

    29.06.2024 16:15
    Једном и овај да поштено поступи, нисам очекивао тај дан.
  • Rasa sa salasa

    29.06.2024 16:13
    Ako iko hoće da nad zavadi, to si ti Miloše Vučeviću, i radikalska klika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija