VIDEO: Objavljen snimak hapšenja osumnjičenog za terorističko udruživanje

MUP je objavio snimak hapšenja osobe koja je osumnjičena za terorističko udruživanje.
VIDEO: Objavljen snimak hapšenja osumnjičenog za terorističko udruživanje
Foto: Screenshot (MUP)
"U Beogradu je uhapšena još jedna osoba zbog sumnje na terorističko udruživanje. Reč je o 25-godišnjaku iz Beograda", naveo je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.
 
Dačić je rekao da je uhapšeni muškarac "pre dve godine već hapšen zbog toga što je bio administrator više militantnih grupa na internetu koje su pozivale na džihad".
"Postupak protiv njega se i dalje vodi, a on je pušten iz pritvora. On je posle toga nastavio komunikaciju sa ekstremistima", naveo je Dačić. 
 
 
Prema njegovim rečima, "uhapšeni je svakodnevno imao komunikaciju i sa teroristom koji je danas ranio žandarma ispred ambasade Izraela, nakon čega je ubijen, zbog čega se sumnja da je direktno učestvovao u logističkoj podršci i organizaciji ovog terorističkog akta".
 
"Akcija policije se nastavlja na više lokacija u Srbiji", izjavio je ministar Dačić.
Policija će obezbeđivati tržne centre i mesta javnih okupljanja 
 
Načelnik Uprave kriminalističke policije (UKP) Ninoslav Cmolić najavio je da će policija obezbeđivati tržne centre i mesta javnih okupljanja u narednih nekoliko dana.
 
"Aktivnosti Uprave kriminalističke policije i Bezbednosno-informativne agencije će se nastaviti mnogo duže od svega toga. Sad je upaljen crveni stepen, zbog terorističnog čina koji je izvršen na teritoriji naše zemlje - do kada će on trajati, to ne zavisi samo od policije", kazao je Cmolić.
 
Dodao je da policija nastavlja aktivnosti na rasvetljavanju terorističkog čina ispred ambasade Izraela.
 
Naveo je da je policija imala informacije o postojanju takvih lica, da prate njihove aktivnosti, ali da se niko ne može hapsiti bez dovoljno dokaza.
  • Aleksej

    01.07.2024 07:30
    Punjena lignja
    Jos samo da vidim ONAJ snimak sto nas sve interesuje... ;)

    Sa naplatne rampe, naravno.
  • Janko

    30.06.2024 10:21
    Gde je snimak
    Gde je snimak sa nadzorni kamera terorističkog napada nemoguće da kamere pred Ambasadom nisu radile
  • Marko

    30.06.2024 08:21
    ne razumem
    "Postupak protiv njega se i dalje vodi, a on je pušten iz pritvora".

    Ako je razvaljivanje vrata bilo potrebno jer je opasan, kako ste mogli da mu ne odredite pritvor? Ako nije opasan, zašto ste razvaljivali vrata?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija