Oporavlja se devojčica teško povređena prilikom pada ringišpila, proslavila rođendan u bolnici

Devojčica iz Kuršumlije koja je zadobila teške povrede glave 8. maja kada je na nju pao deo ringišpila proslavila je danas trinaesti rođendan u bolničkoj sobi u Nišu.
Oporavlja se devojčica teško povređena prilikom pada ringišpila, proslavila rođendan u bolnici
Foto: 021.rs (ilustracija)
Ona je na Kliniku za anesteziju primljena u veoma teškom stanju, ali se u međuvremenu dovoljno oporavila da rođendan proslavi sedeći u bolničkom krevetu, uz prisustvo majke i starijeg brata.
 
Direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju UKC Niš Radmilo Janković kazao je da se prvih dana nakon prijema u toj zdravstvenoj ustanovi vodila ogromna borba za njen život, jer je njeno stanje na prijemu bilo izuzetno loše.
"Dvanaestog dana od nesreće skinuta je sa respiratora", izjavio je Janković.
 
On je kazao da se od tada diskretno, a sada sve jasnije i očiglednije, vidi njen oporavak.
"Današnji dan je poseban za sve na klinici, posebno u odeljku B1 neurointenzive, jer je devojčica dovoljno dobro da može da duva svećice na rođendanskoj torti", istakao je Janković.
 
"Njen oporavak je poslednjih dana sve očitiji i svi verujemo da će se tako dobro oporavljati i narednih dana", rekao je Janković.
 
Prilikom pada ringišpila na vašaru u Kuršumliji povređeno je trinaestoro dece, a jedino je ova devojčica zadobila teške i životno ugrožavajuće povrede.
 
Zbog pada ringišpila uhapšeni su vlasnik ringišpila i zakupac placa, a obojici je, posle saslušanja, sudija odredio pritvor u trajanju do 30 dana.
  • Duša

    29.06.2024 23:58
    Dušo draga, mila devojčice, želim ti srećan rođendan i potpun oporavak i da proslaviš još puuuuno rođendana!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija