Đurđević Stamenkovski: Pomoć za prvo dete biće 500.000, a za drugo 600.000 dinara

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski najavila je da će uskoro doći do izmene Zakona o finansijskoj pomoći porodicama sa decom.
Đurđević Stamenkovski: Pomoć za prvo dete biće 500.000, a za drugo 600.000 dinara
Foto: Screenshot (Youtube/Prva)
Prema tim izmenama, kako je rekla za Novosti, iznos za rođenje prvog deteta biće povećan na 500.000 dinara, a za drugo dete na 600.000 dinara.
 
Ona je dodala da je to značajan podstrek očevima i majkama, koji Srbiju postavlja na prvo mesto u regionu po takvim izdvajanjima.
Đurđević Stamenkovski je istakla i da je saradnja sa drugim ministarstvima sa kojima se delimično prepliću i teme i obaveze kojima se ona bavi - dobra - i da se sa Ministarstvom za rad već sprovodi zajednički projekat podrške mladim bračnim parovima za kupovinu prve nekretnine.
Ministarka je rekla i da smatra da bi vraćanje na sistem u prosveti koji je funkcionisao pre eksperimenata nakon 2000. godine smanjio vršnjačko, ali i generalno nasilje u školama.
 
"Tada su se škola i nastavnici više uvažavali i poštovali. Prosvetni radnici moraju sačuvati ugled i autoritet, jer je njima poveren zadatak da pripreme, obrazuju i nauče generacije koje dolaze", istakla je Đurđević Stamenkovski.
  • Hm...

    01.07.2024 12:03
    Nema država toliko novaca koliko se obećava, mora da se daje sve za EXPO 2027, a tada su i predsednički izbori. Da bi to postigla, morala bi država da se zadužuje i da uzima kredite. Ej, za to da uzima kredite? Niko nije lud da u uslovima sveopšte nesigurnosti ima decu. Zvuči primamljivo ovaj iznos novaca, ali kad pogledate u kakvim uslovima u porodilištima borave trudnice, i sve ono što smo čitali da se dešava u porodilištima, koliko sve košta...Taj novac će se brzo potrošiti uglavnom ne na dete jer će roditelji taj novac da utoše na ko zna šta, vraćanje dugova, plaćanje računa, kredita...Postavlja se pitanje: "Šta posle kada se pare potroše?"
  • Nina

    30.06.2024 20:58
    Prvi u regionu. ?
    Ma hajte...
    500000 nije dovoljno ...Sve se plaća ...
    Od ginekologa ,krevetića,dušeka,bar dve posteljine,nepromočiva navlaka,olica ,benkice....
    jao pelenuške,vlažne maramice,pavovićeva
    to ide kao alva...

    Dohrana ako se nema mleka,
    Muzilica,flašice....ako ima grčeve kapi ..
    Bolje bi bilo da se leči uzrok a ne posledica odnosa natalitet -mortalitet....
    Počnite od poreza na dečju opremu,hranu.....
  • milicica

    30.06.2024 14:10
    dzaba
    Pomoc je jednokratna a dete treba odhraniti, skolovati, zaposliti. Zauzdajte vi najvise cene svega mislim na hranu i ostale potrepstine, ali zbilja besplatno da bude skolovanje a ako se ovako nastavi skolovace se samo bogati a prebogati u inostranstvu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija