VIDEO Snimak stana jednog od uhapšenih za teroristički napad: Džihadističke zastave, oružje...

Zastave Islamske države, džihadistička, mačete, noževi, katana, samo su neke od stvari pronađenih prilikom pretresa stana jednog od osumnjičenih za teroristički napad ispred izraelske ambasade.
VIDEO Snimak stana jednog od uhapšenih za teroristički napad: Džihadističke zastave, oružje...
Foto: Screenshot (X/NIN)
Taj snimak pokazao je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić tokom obraćanja sa ambasadorom Izreala u Srbiji Jahelom Vilanom.
 
Na snimku pored ekstremističkih simbola, koje podred Islamske države koriste i brojne druge terorističke organizacije, vidi se i hladno oružje različitih veličina, sekire, bodeži, dve sablje...
Ministar je dodao da svako na osnovu snimka sam može da proceni da li je u pitanju terorizam ili ne.
 
Inače, zastava Islamske države zabranjena je u više evropskih država, kao što su Velika Britanija, Holandija ili Nemačka, a za njeno korišćenje na javnom mestu može se dobiti i zatvorska kazna, piše NIN.
Policija je posle terorističkog napada ispred izraelske ambasade u Beogradu, u kom je ranjen žandarm koji je obezbeđivao ambasadu, a napadač je ubijen, izvela pretrese na više lokacija. Dve osobe su zadržane u pritvoru zbog sumnje da su povezane sa ekstremizmom.
 
Proglašen je crveni bezbednosni alarm, koji će na snazi najverovatnije biti do utorka. Najavljena su i moguća nova hapšenja.
  • Miš

    30.06.2024 19:42
    Crveni alarm
    Ja sam bio ubeđen da ovakve stvari se rešavaju u tajnosti da se ne diže panika u narodu. Međutim na sav glas se priča o terorističkom aktu i svuda prisutni naoružani ljudi koji nas obezbeđuju ne unose mir u narodu. Možda nekom odgovara da narod bude sluđen i uplašen da bi moglo da se protera nešto iza tog paravana.
  • Apatrid

    30.06.2024 19:20
    Ne vidim razliku između islamskog i bilo kog drugog fundamentalizma ili ekstrema. Svaki je poguban i veoma prisutan među mladima. Odraz siromaštva, čak i duhovnog, ma šta visoko oni o sebi mislili. Gnev je smrtni greh.
  • Lale

    30.06.2024 14:45
    Aaaa, nama BIA i DB sluze da prate politicke neistomisljenike a ne tamo neke teroriste, ubice i sl.?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija