Dačić i ambasador Izraela obišli pripadnika Žandarmerije ranjenog u terorističkom napadu

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić danas je sa ambasadorom Izraela u Srbiji Jahelom Vilanom obišao pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremovića (34), koji je teško povređen u terorističkom napadu.
Dačić i ambasador Izraela obišli pripadnika Žandarmerije ranjenog u terorističkom napadu
Foto: MUP
Kako stoji u saopštenju MUP-a, Dačić je naglasio da je ovaj teroristički akt sasečen na početku jer je žandarm uspeo da savlada i likvidira napadača.  
 
"Srpska policija herojskim činom Miloša Jevremovića u startu je sprečila dalji tok ovog terorističkog akta. Država Srbija je pokazala da može da zaštiti ne samo bezbednost zemlje, već i diplomatsko-konzularna predstavništva koja se u njoj nalaze", istakao je Dačić.
Dodao je da je rekonstrukcija kretanja napadača pokazala da je pre napada na pripadnika Žandarmerije ispred Ambasade Izraela, on išao i do sinagoge. 
 
"Rekonstrukcijom kretanja, otkada je ujutru došao iz Mladenovca do autobuske stanice, prema izveštaju policije, on je prvo išao po gradu i do sinagoge. Pošto je tamo bila policija, on je nastavio dalje i došao je do izraelske ambasade. Iz toga je jasno šta su bile glavne mete i moguće mete", istakao je Dačić koji se zahvalio ambasadoru Izraela na poseti povređenom žandarmu.
Ambasador Vilan je izjavio da "nema i ne sme biti opravdanja za teroristički akt". 
 
"Nema, takođe, ni opravdanja za ono što se desilo 7. oktobra, kao ni za napade na Jevreje i drugu populaciju bilo kada i bilo gde u svetu. Želim da sa vama ovde izrazim poruku da danas ono što se može desiti Izraelu, sutra može da se desi Evropi, a nažalost desilo se i Srbiji koja i te kako dobro zna i razume koje pretnje potiču od terorizma", izjavio je ambasador Izraela.
 
Dodao je da se on i osoblje ambasade u Srbiji osećaju bezbedno i sigurno i na tome se zahvalio Vladi Srbije, Ministarstvu unutrašnjih poslova i policiji.  
 
Ambasador je istakao da su hrabrost i postupanje žandarma potvrdili koliku pažnju Srbija posvećuje bezbednosti i veoma ozbiljno shvata pretnje od terorizma i da je za njega "Srbija danas možda najbezbednija zemlja za Izraelce u svetu".
 
U saopštenju MUP-a nisu navedene informacije o stanju povređenog pripadnika Žandarmerije.
  • Srbin

    01.07.2024 12:05
    Sta reci
    Gospodo Ministri samostrel jos malo moze da se kupi na Trafici kao I vazdusna puska veceg kalibra sa optikom. Ko to kontrolise?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija