Usvojen budžet Beorgada za ovu godinu

Odbornici Skupštine Beograda usvojili su danas gradski budžet za 2024. godinu.
Usvojen budžet Beorgada za ovu godinu
Foto: 021.rs
Za predloženi budžet glasalo je 60 odbornika, protiv je bilo 18, a niko nije bio uzdržan.
 
Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević izjavio je da su predloženim budžetom ukupni prihodi 190,6 milijardi, da jedan deo ide na beogradske opštine.
On je istakao da je "koncepcija budžeta takva da, pre svega socijalna davanja ne budu ugrožena i da se uvedu nove socijalne kategorije". 
 
Odbornica Zeleno-levog fronta Anđela Ruvidić izjavila je, kritikujući predloženi budžet Beograda za 2024. godinu, da je reč o još jednom "presipanju iz šupljeg u prazno" dok vladajuća većina novac građana ponovo koristi za "sumanute megalomanske projekte, kao što su barjaci i gondole".
Ona je na sednici Skupštine grada rekla da građani i građanke pritom "nemaju osnovne uslove za život".
 
Ruvidić je rekla da i ovog leta u pojedinim delovima grada dolazi do restrikcije vode i navela da su u Sopotu, na primer, najavljene restrikcije vode u trajanju od 12 sati svakog dana do daljeg.
 
"Nedopustivo je građanima i građankama uskraćivati vodu za piće, naročito u delu godine kada je ona presudna za njihov život", istakla je ona.
 
Ruvidić je rekla da za štetne projekte, kao što je linijski park, može da se nađe novac u budžetu, dok voda nije prioritet. 
 
Podsetila da je prošle nedelje, kada je padala kiša u Beogradu, ponovo bio poplavljen grad i da su ulicama tekle reke fekalija.
 
"Jasno je da gradska vlast nije u stanju da održava ni ono što postoji od infrastrukture, a kamoli da izgradi nešto novo", istakla je ona. 
  • Ташоли

    01.07.2024 19:07
    На време, није прошло ни пола године.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Ruski kulturni centar otvoren u Čačku

Ruski kulturni centar, koji će imati školu ruskog jezika, biblioteku s delima autora iz te zemlje i kancelarije za kulturno-ekonomsku saradnju i za rusku nacionalnu manjinu, otvoren je u Čačku.