Provladinim medijima dostavljen spisak sagovornika za kampanju podrške iskopavanju litijuma

Vlada Srbije odlučila je da u naredne dve nedelje pokrene medijsku kampanju s ciljem da se podrži projekat iskopavanja litijuma.
Provladinim medijima dostavljen spisak sagovornika za kampanju podrške iskopavanju litijuma
Foto: 021.rs

Prema izvoru N1, provladinim medijima je prosleđen spisak ljudi koji bi trebalo da na dnevnom nivou budu sagovornici u gostovanjima, debatama i okruglim stolovima na temu iskopavanja litijuma.

U poruci koja je prosleđena urednicima provladinih medija, u koju je N1 imao uvid, navodi se da te sagovornike, među kojima su profesori Rudarsko-geološkog, Mašinskog i Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, ali i Udruženja inženjera rudarstva i geologije Srbije, treba zvati u goste kako bi pričali o pozitivnim efektima rudarenja litijuma.
U poruci medijima savetuje se da se o gostovanjima dogovaraju sa osobom koja je istovremeno i konsultant Rio Tinta i da je važno da ta kampanja krene od danas.
 
Podsetimo Udruženje "Ne damo Jadar" predalo je zahtev Vladi Srbije kojim joj je dat rok od 40 dana, odnosno do 10. avgusta, da usvoji zakonsku zabranu geoloških istraživanja i eksploatacije litijuma i bora u Srbiji.
 
 
  • Svi

    02.07.2024 16:47
    Zajedno
    I složno stajemo protiv plaćenih promotera rudarenja litijuma u našoj jedinoj domovini Srbiji
    Mi rezervnu nemamo
  • Dela

    02.07.2024 10:07
    @ Sa reči
    Nije vreme za eksperimente.
    Naravno da Vas neće poslušati.
    Ne treba skretati sa prave teme.
  • Sa reči

    02.07.2024 08:34
    na dela predjite tzv stručnjaci i zagovornici rudarenja litijuma, dokažite svoju priču tako što cete sa svojom porodicom se preseliti, živeti i raditi u blizini rudnika. Dosta je bilo priče, vreme je da date konkretan lični primer i stanete iza svojih reči koje servirate narodu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Ruski kulturni centar otvoren u Čačku

Ruski kulturni centar, koji će imati školu ruskog jezika, biblioteku s delima autora iz te zemlje i kancelarije za kulturno-ekonomsku saradnju i za rusku nacionalnu manjinu, otvoren je u Čačku.