Visoki savet tužilaštva nije prihvatio prigovore premeštenih tužiteljki

Visoki savet tužilaštva nije prihvatio prigovore tužiteljki Bojane Savović i Milene Božović na odluku glavnog tužioca VJT da ih, drugi put za godinu i po dana, premesti u druga odeljenja.
Visoki savet tužilaštva nije prihvatio prigovore premeštenih tužiteljki
Foto: Screenshot (KRIK)
Protiv usvajanja njihovih prigovora nije glasao samo jedan od prisutnih članova Saveta, tužilac Predrag Milovanović, iako su se još dvojica članova koji su uzeli učešće u raspravi složila da razlozi za premeštaj nisu oni koje u svojim dopisima navodi glavni tužilac VJT Nenad Stefanović, već da je u pitanju nešto drugo, piše Nova.rs.
Odluku o neusvajanju prigovora, većina u Savetu zasnovala je prevashodno na odsustvu preciznih razloga za njihovo podnošenje.
 
 
Tužiteljka Savović je ponovne izmene godišnjeg rasporeda odmah ocenile kao nameru Nenada Stefanovića da ih rasporedi "u odeljenja u kojima će mu najmanje smetati, kako bi mogao da uspostavi što apsolutniju kontrolu u radu javnih tužilaca", kojima poslednje izmene Ustava i pratećih zakona obezbeđuju veću samostalnost u radu.
 
Podsetimo, tužiteljka Bojana Savović je odlukom Nenada Stefanovića i poslednjim izmenama godišnjeg rasporeda prebačena iz Odeljenja za opšti kriminal u Odeljenje za maloletnike, dok je Milena Božović preraspoređena u drugostepeno odeljenje. 
 
Prethodno su obe, pre godinu i po, odnosno dve godine, prebačene iz Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, u kom su postupale od njegovog formiranja 2018, uprkos činjenici što su obe uže specijalizovane baš za tu oblast.
  • Nenad

    02.07.2024 15:59
    Tužioci
    Posle pada ove ove vlasti, a nekada će pasti sigurno, osobe poput Nenada Stefanovića, kao i njega lično, poslati na višegodišnje robije.
  • 9

    02.07.2024 01:24
    Reč visoko
    baš odudara od moralno nisko sastavljeno javno tužilaštvo.
  • Visoki

    01.07.2024 22:55
    savet
    postavljenih..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Ruski kulturni centar otvoren u Čačku

Ruski kulturni centar, koji će imati školu ruskog jezika, biblioteku s delima autora iz te zemlje i kancelarije za kulturno-ekonomsku saradnju i za rusku nacionalnu manjinu, otvoren je u Čačku.