Srbijavode: Prati se situacija na rekama, uvedena dežurstva kraj sanacionih radova

Predstavnici "Srbijavoda" zbog obilnih padavina prate nivo vodostaja na rekama, a na deonicama gde su u toku radovi uvedena su dežurstva, saopšteno je danas u tom Javnom preduzeću.
Srbijavode: Prati se situacija na rekama, uvedena dežurstva kraj sanacionih radova
Foto: 021.rs
Posebno se prati stanje na vodotocima za koje je izdato hidrološko upozorenje i gde se očekuje "umereni i veći porast sa mogućnošu dostizanje upozoravajućih nivoa".
"Na deonicama na kojima su u toku sanacioni radovi uvedena su dežurstva, izvršene su pripreme službi i  ukoliko bude potrebno biće angažovano dodatno ljudstvo i mehanizacija, u cilju sprečavanja plavljenja područja", dodali su.
U tom preduzeću su kazali i da na vodama i rekama koje su u njihovj nadležnosti, uprkos obilnim padavinama "nisu ispunjeni kriterijumi za uvođenje odbrana od poplava".
 
"Što se tiče vodostaja velikih reka, na Dunavu su u domenu srednjih, na Savi u domenu srednje niskih i srednjih, a na Velikoj Moravi u domenu niskih vrednosti za ovo doba godine", naveli su.
 
Predstvanici "Srbijavoda" su u stalnom kontaktu sa Sektorom Ministarstva unutrašanjih poslova za vanredne situacije i štabovima loklanih samouprava, saopšteno je.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija