Produžen rok za konkurs studentskih radova o evrointegracijama Srbije

Ministarstvo za evropske integracije vlade Srbije produžilo je rok nagradnog konkursa za prijem studentskih radova o evrointegracijama Srbije do 30. septembra ove godine.
Produžen rok za konkurs studentskih radova o evrointegracijama Srbije
Foto: 021.rs
U saopštenju ministarstva navodi se da je cilj konkursa neposredno uključivanje mladih akademskih građana u otvorenu argumentovanu debatu o bitnim aspektima pristupnog procesa i članstva Srbije u Evropskoj uniji.
 
Komisija sastavljena od profesora Univerziteta u Beogradu procenjivaće kvalitet pristiglih radova, a za autore tri najbolja predviđeni su honorari u iznosu od 110.000, 80.000 i 60.000 dinara.
Pored tri najbolje rangirana, ministarstvo će u elektronskom zborniku studentskih radova objaviti i ostale radove koji ispune kriterijume.
Učesnici konkursa svojim radovima mogu da se bave pitanjima procesa pristupanja Zapadnog Balkana i Srbije Evropskoj uniji, Unijom i rodnom ravnopravnošću, ekonomskim koristima i izazovima evropskih integracija Srbije, Planom rasta EU kao prilike za približavanje regiona EU, i pitanjem vladavine prava.
 
Pored novčanih nagrada koje dodeljuje ministarstvo za evropske integracije, ove godine će, u saradnji sa Centrom velika Evropa Instituta Žak Delor iz Pariza i ambasadom Republike Francuske u Srbiji, prvi put u okviru ovog konkursa dodeljena i posebna nagrada - "Žak Delor", koja podrazumeva finansiranje (put i dnevnice) studijske posete Parizu za jednog autora.
  • zasto produzenje?

    02.07.2024 19:18
    kakve integracije, toliko i prispelih radova.
  • Pa

    02.07.2024 19:03
    normalno, kako studenti da završe radove kada je i evroinegracija srbije produžena na rok poznat kao "kad na vrbi rodi groždje".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija