Đukić Dejanović: Uskoro konkurs za zapošljavanje više od 1.300 prosvetara

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović najavila je da će osnovne i srednje škole u narednom periodu raspisati konkurse za prijem u radni odnos 1.312 ljudi.
Đukić Dejanović: Uskoro konkurs za zapošljavanje više od 1.300 prosvetara
Foto: 021.rs
Kako je rekla, time se realizuje sedma A faza zapošljavanja na neodređeno vreme u prosveti.
Đukić Dejanović je istakla da je zahvaljujući ovim odlukama, u poslednje četiri godine posao za stalno dobilo više od 22.600 zaposlenih u ustanovama obrazovanja, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete.
"Pored brige o povećanju zarada zaposlenih u prosveti, ovo je jedan od načina na koji Ministarstvo prosvete i Vlada Srbije pokazuju brigu o obrazovnom sistemu i prosvetnim radnicima", rekla je ona i naglasila da se ovi procesi dogovaraju i sprovode u saradnji sa sindikatima.
 
U skladu sa ovom odlukom, osnovne i srednje škole u narednom periodu raspisaće konkurse za prijem u radni odnos za radna mesta sa normom od najmanje 30 odsto, koja su ostala slobodna zaključno sa 31. decembrom 2020. godine.
  • I opet

    04.07.2024 00:01
    I opet vaspitačice nisu deo ministarstva prosvete. Đuka je tu samo kad je muka. Ne znamo gde sa njima, pa nek se zovu Prosveta. I saobraćaj bi više brinuo o našim interesima.
  • ne nasedajte

    03.07.2024 23:49
    To je konkurs za one koji već rade u školi. Isto to su pre par godina pred neke izbore uradili. Ustvari su dali ugovore za stalno mnogima koji su radili po ugovorima na odredjeno vreme. I da ne zaboravimo još nešto, svi oni su dovedeni, pozvani ili kako god vi to zvali, većina preko veza i poznanstava i partijskog članstva i rade godinama bez konkursa. Lepa bila ta zabrana zapošljavanja. Ja ne kažem da su svi ti ljudi loši ali ipak postoji jedno veliko ALI!
  • Lala

    03.07.2024 15:50
    Obavezna članska karta sekte ili poznanstvo nekog bliskog spahiji....kao pre 300 god.
    Tugo naša....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija