Svi učenici Olimpijskog tima Srbije osvojili nagrade na matematičkom kampu u Kini

Svi učenici Olimpijskog tima Srbije, koji su učestvovali na 2. Međunarodnom matematičkom letnjem kampu u Kini, osvojili su nagrade.
Svi učenici Olimpijskog tima Srbije osvojili nagrade na matematičkom kampu u Kini
Foto: Pixabay (ilustracija)
Prva nagrada pripala je Gvozdenu Lapčeviću, saopštilo je Društvo matematičara Srbije.
 
Međunarodni matematički letnji kamp IMSC 2024 se ove godine, od 15. juna do 4. jula, pod pokroviteljstvom Pekinškog instituta za matematičke nauke i primene, ponovo održava u Kini i namenjen je učenicima do 19 godina, dodaje se u saopštenju.
Gvozden Lapčević osvojio je prvu nagradu, Stefan Šebez, Stevan Radevojević i Mihailo Jančević osvojili su drugu nagradu, dok su Novak Despotović i Strahinja Svrzić dobitnici treće nagrade.
 
Na kampu je učestvovalo 229 takmičara, raspoređenih u 38 ekipa, iz 30 zemalja sveta, pri čemu je devet ekipa bilo iz najvećih kineskih gradova.
Ekipa Srbija osvojila je treću nagradu u ekipnom plasmanu, odnosno tim iz Srbije bio je prvi nekineski tim i našao se ispred Poljske, Irana, Rumunije, Mađarske, Brazila, Italije, Južne Afrike i Tajlanda.
 
Kao i ranijih godina, ovogodišnji ciklus matematičkih takmičenja, na osnovu kojih je i izabran Olimpijski tim Srbije, organizovalo je Društvo matematičara Srbije, uz podršku Ministarstva prosvete Srbije, dodaje se u saopštenju. 
  • Савета

    03.07.2024 10:12
    Предлог
    Ово би требало да је ударна вест у свим гласилима, и да стоји цео дан као прва, а не Кобре...
  • Milica

    03.07.2024 10:06
    Deco, cestitam vam sto ste uspeli da zivite u svetu nauke pored toliko sputavanja od strane nase drzave. Geniji se i dalje radjaju i to me raduje.
  • Nemanja

    03.07.2024 08:39
    200k evra za svaku medalju?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija