Starović: Srpska strana ne sme biti ta koja će odustati od pregovora sa Prištinom

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović izjavio je da koliko god Beograd bio nezadovoljan razvojem dijaloga sa Prištinom, ne sme odustati od pregovora.
Starović: Srpska strana ne sme biti ta koja će odustati od pregovora sa Prištinom
Foto: Screenshot (Youtube/K1)
Kako je rekao, srpska strana ne sme biti ona koja će odstupiti od pregovaračkog stola, jer bi posledice mogle da budu drastične.
On je za RTS rekao da strahuje da pregovarački proces postaje sve manje relevantan.
"Sve manje ima svoju refleksiju na stanje na terenu, a stanje na terenu se menja isključivo jednostranim potezima prištinske administracije Aljbina Kurtija, sada već u jednom dužem kontinuitetu", naglasio je Starović.
 
Starović smatra da je potrebna veoma temeljna promena u pristupu ključnih međunarodnih činilaca kako bi vratili nekakav kredibilitet i relevantnost Briselskom dijalogu.
  • zztop

    03.07.2024 21:00
    Staroviću majke ti stare kog vi bre zamajavate , kakav dijalog spominjete dok vam šef drži monologe na sve televizije ...
  • Veternik

    03.07.2024 20:57
    Kakav je ovo izdajnik ?
    On bi da pregovata o priznanju nezavisnosti Kosova ?
    A u 1244 rezoluciji piše da se može pregovarati samo o autonomiji Pokrajine unutar Srbije !
    Sve ih popisati koji su pominjali i išli na pregovore u Brisel o Francusko-Nemačkom planu mimo Ustava i mimo 1244 rezolucije, pa svi ovi na doživotnu robiju kad se promeni vlast, ni jedan ne sme da se izvuče !
  • Vule

    03.07.2024 13:22
    to onam mali
    Bio u SPO, pa ga izbacili, pa prešo u SNS. Karakter čoveka određuje podrška Vuku Draškoviću.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poskupljuje pretplata za RTS i RTV

Pretplata za RTS i RTV biće 50 dinara skuplja, predviđeno je predlogom izmena Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis.